Σύμφωνο Ασύλου και Μετανάστευσης: Ποιο είναι το όφελος για την Ελλάδα κ. Βόζεμπεργκ;


Γράφει ο Χάρης Δαμίγος

Πόσο όμορφο είναι να ζεις σε μία χώρα που ο καθένας έχει το δικαίωμα να πετάγεται σαν… ελατήριο (πονηροί που πήγε ο νους σας;) και να λέει ό,τι του κατεβάσει η γκλάβα του, ή ό,τι τον πληρώνουν να λέει και γενικά να μας λέει ό,τι να’ναι, χωρίς κανένα κόστος; Και να είναι ένας από εμάς τους απλούς ανθρώπους, άντε να το δεχτώ, θα έχει και χιούμορ, αλλά όταν είναι από πρόσωπο υψηλής, “βολεμένης” κοινωνικής τάξης, με τόσο βαρύ όνομα -που ούτε τα κέντρα αδυνατίσματος δεν το σηκώνουν- τότε, παραπάει.

Η Ελισσάβετ ή Ελίζα (χαριτολογώντας) Βόζεμπεργκ, με το τόσο ελληνικό επίθετο που η ιστορία του χάνεται στα βάθη των χρόνων (όχι της Ελλάδας), είναι γνήσια απόγονος των Βαυαρών του Όθωνα, ξέρετε, όλων αυτών των σωτήρων που μας φόρεσαν καπέλο για να μας σώσουν μετά το 1821!!! Η μεγάλη αυτή αγωνίστρια των δικαστικών αιθουσών, με εμφανή τα σημάδια από τις μάχες με τις μυγοσκοτώστρες που έχει δώσει μέσα σε αυτές, είναι έτοιμη για νέο ξεκίνημα.

Οι μάχες, σιγά – σιγά φέρνουν κούραση και μια αγωνίστρια δεν τα παρατάει, αλλά αλλάζει κατεύθυνση. Μετά από πολύ σκέψη και συνεχόμενες αιτήσεις, γίνεται υποψήφια βο(υ)λευτής. Τώρα μια απόγονος Βαυαρών που θα έκανε αίτηση; Ας δούμε τις επιλογές: Σίγουρα όχι με τον κοκκιναϊκό που κοροϊδεύοντας τον κόσμο τόσα χρόνια υποστηρίζουν ότι “η πάλη των τάξεων παραμένει ιστορικά αδικαίωτη, ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία, σαμποτάρει την πρωτοβουλία της κολχόζνικης ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σεχταρισμός, που αποπροσανατολίζει τις μάζες και τις αφήνει σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης, με ανεπανόρθωτες συνέπειες στην ανάπτυξη της εργατικής τάξης και την αποδέσμευσή της από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά”, αλλά ούτε όμως και με τον πρασιναϊκό γιατί αυτοί δεν έχουν καν DNA Βαυαρικό. Τι μας έμεινε; Ο γαλαζιακός, με σήμα τα δάχτυλα και τον πυρσό. Τα δάχτυλα για να ανοίγουν και να σε μουτζώνουν, αν χρειαστεί, είτε τους ψηφίζεις, είτε δεν τους ψηφίζεις κι ο πυρσός που ελάχιστα φωτίζει και περισσότερο καίει στο πέρασμα του.

Στον γαλαζιακό λοιπόν, βγαίνει και ξαναβγαίνει βο(υ)λευτής, μετά την διαγράφουν για λίγο και μόλις καταλαβαίνουν το λάθος τους, αστραπιαία την ξαναπαίρνουν στους κόλπους του Αβραάμ, συγγνώμη του γαλαζιακού εννοούσα και την αναβαθμίζουν κιόλας σε Ευρωβουλευτή.  

Εκεί, που όλοι όσοι εκλεγούν, πληρώνονται αδρά και δεν χρειάζεται να κάνουν απολύτως τίποτα.  Μόνη τους υποχρέωση, είναι να υπερψηφίζουν οτιδήποτε αντεθνικό αφορά την Ελλάδα και για να μην τους καταλαβαίνουμε το “ΝΑΙ” το λένε: “Yes, Oui, Jaaaaa”.

Ένα από τα διαμάντια που ψήφισε το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι το “Σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου”. Μιλάμε για ένα σύμφωνο στολίδι, που όμως περικυκλώνει το δάσος που λέγεται Ελλάδα και το ξεραίνει, κάτι σαν αρρώστια. Το σύμφωνο – στολίδι τι λέει σε ένα συγκεκριμένο σημείο του; Ότι “κάθε κράτος – μέλος θα μπορεί είτε να μετεγκαταστήσει συγκεκριμένο αριθμό αιτούντων άσυλο, ή να πληρώσει 20.000 ευρώ για κάθε αιτούντα που αρνείται να μετεγκαταστήσει, είτε να χρηματοδοτήσει την επιχειρησιακή υποστήριξη.’’ 

Καλό; Τέλειο; Φανταστικό, έτσι; Με λίγα λόγια, ούτε μας ρωτάνε για να έρθουν, ούτε αν τους χρειαζόμαστε, θα τους έχουμε με το ζόρι ανάμεσα μας και το κερασάκι είναι ότι αν δεν θέλει να μετεγκατασταθεί ρε παιδί μου, του αρέσει εδώ, θα τσεπώσουμε και 20.000€ από τους γαλαντόμους της Ε.Ε, ώστε να κάτσουν στην Ελλάδα. 

Πραγματικά κάποιοι μας κάνουν πλάκα!

Η γνήσια Βαυαρική απόγονος των σωτήρων, βλέποντας αυτό το ψήφισμα παίρνει τα πάνω της, γιατί προφανώς το ψήφισε και μας λέει το εξής: “Πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτικό επίτευγμα, ειδικά για τα κράτη μέλη πρώτης υποδοχής, όπως η χώρα μου η Ελλάδα. Η νέα νομοθεσία, εφαρμόσιμη σε όλη την Ε.Ε., προβλέπει υποχρεωτική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών – μελών και αναλογική κατανομή ευθυνών. Επιπρόσθετα, προβλέπει και υποχρεωτικό αντιστάθμισμα από τις χώρες που συνεισφέρουν, ώστε να καλυφθεί το 100% των αναγκών του κράτους μέλους σε κρίση.”

Αγαπητοί αναγνώστες, καταλάβατε τι δήλωσε η εκλεγμένη Ευρωβουλευτής  μας; Αν όχι, θα σας βοηθήσω δωρεάν. Πρόκειται λέει, για “σημαντικό πολιτικό επίτευγμα των κρατών – μελών πρώτης υποδοχής”. Σοβαρά; Από πότε frau Ελίζα είναι επίτευγμα κάτι, όταν αυτό φέρνει σε μειονεκτική θέση την Ελλάδα και μάλιστα την αναγκάζει να δεχτεί επί πληρωμή σημαντικό αριθμό παρανόμων εισερχόμενων μεταναστών; Πώς είναι δυνατόν να το ψήφισες αυτό και να δηλώνεις ότι η Ελλάδα είναι η χώρα σου;  Όχι frau Ελίζα δεν είναι η χώρα σου, δεν τα ψηφίζεις αυτά για την χώρα σου. Μην ξεχάσω, εδώ, να σας θυμίσω ότι τα χρήματα δε θα πάνε στις τσέπες μας, αλλά θα πάνε σε νύχια γαμψά… Οπότε, βγάλτε συμπέρασμα τι θα γίνει…

Κι εγώ τώρα, ο περίεργος, ρωτάω: “Ποιος από αυτούς τους παράνομους εισερχόμενους θα αφήσει το ξέφραγο αμπέλι, τον ήλιο, τις θάλασσες, τα τζάμπα λεφτά από την Ε.Ε, την πλατεία Ομονοίας, την πλατεία Συντάγματος και τα πέριξ, για να πάει σε χώρες με έλεγχο, κρύο, βροχές, χιόνια;” “Κανένας!!!” Άρα, όλοι μαζί, μια παρέα ενάντια στον Έλληνα που δοκιμάζεται τα τελευταία 14 χρόνια από τα μνημόνια! Όλοι τους εδώ, μετεγκατάσταση από τις χώρες τους, στη χώρα μας, ανοιχτή πρόσκληση σε συγγενείς, φίλους, βαφτιστήρια κλπ. Θέλω όμως να πω ότι υπάρχει κι ένα ποσοστό που, όντως, έχει πραγματική ανάγκη να φύγει από τις χώρες τους, γιατί κινδυνεύει, αλλά είναι τόσο μικρό, που τους συμπαρασύρει το μεγαλύτερο που έρχεται για άλλους λόγους…

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι η Βόζεμπεργκ ανεβαίνει από τον πάτο της Ευρωβουλής στον αφρό, με την δήλωση της αυτή, καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού και ψαρέματος ψηφοφόρων με ακριβό δόλωμα, ενόψει Ευρωεκλογών. Μια Ε.Ε που ταλαιπωρείται από τα και “καλά” διεθνιστικά αριστερά κόμματα με δεξιές τσέπες και που, ως δια μαγείας, οι θέσεις τους στηρίζονται σχεδόν στο 100% από τα δεξιά συντηρητικά κόμματα συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας του συντηρητικού, του γαλαζιακού με τον πυρσό. Σε αυτό το θέμα, υπάρχει η μαγική ταύτιση απόψεων και δράσεων και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν αφορά τις δικές τους χώρες. Γιατί ξέρουν ότι σαν την Ελλάδα πουθενά, από όλες τις απόψεις.

Τόσο απλά, τόσο άδικα για την όμορφη χώρα μας, αγαπητοί αναγνώστες.

Βέβαια για να μην είμαι άδικος, θα πω ότι υπήρξαν και Ευρωβουλευτές που κράτησαν αρνητική στάση στο ψήφισμα του συμφώνου, όχι δικοί μας, μην μπερδεύεστε, ξένοι Ευρωβουλευτές. Οι δικοί μας είπανε: “Yes, Oui, Jaaaa”. Κι εδώ, αρχίζει να υφαίνεται το πέπλο μυστηρίου, μα κανένας Ευρωβουλευτής δεν πρότεινε μια ουσιαστική λύση του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης; Μόνο “ΝΑΙ” και “ΟΧΙ”; Το “ΓΙΑΤΙ” που πήγε; Όφειλαν να κοιτάξουν κατάματα το πραγματικό αίτιο της παράνομης μετανάστευσης κι όχι το τελικό αποτέλεσμα, αλλά…

Εδώ όμως, υπάρχει κι ένα τεράστιο “ΓΙΑΤΙ” που αφορά εμένα, εσάς, όλους μας γενικά και είναι το “ΓΙΑΤΙ τους ψηφίζουμε”; Απόγονοι, Βαυαρών, Πολωνών, Εβραίων κι όλων των στοών και των φυλών του κόσμου είναι μέσα στην Βουλή μας εκτός από: Έλληνες, όπως έχει πει και ο ΓΑΠ σε μια κρίση αλήθειας που είχε σε μια ομιλία του.

Εγώ που δεν είμαι Ευρωβουλευτής, σκέφτηκα πρόχειρα το εξής: τι χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι για να μην ξεριζώνονται από τις χώρες τους; 

Ελευθερία; Να αγωνιστώ, ώστε να αποκτήσουν.

Χρήματα; Να τους δείξω τα παγκόσμια ταμεία, ώστε να πάρουν από ’κεί, δικά τους είναι.  

Ανάπτυξη; Να τους βοηθήσω να έχουν κι αρωγός στο εγχείρημα να είναι η Ε.Ε.

Θα μπορούσα αγαπητοί φίλοι και φίλες να γράψω αρκετές λύσεις για να καταπολεμήσω την λαθρομετανάστευση, εγώ, ένας απλός πολίτης που είμαι, κι όχι ένας εκλεγμένος Ευρωβουλευτής. Για να μην τα κάνουν όμως αυτοί ή έστω να μην τα προτείνουν, κάποιον λόγο δε λέτε ότι έχουν; Μόνο εγώ το σκέφτομαι ή κι εσείς; Αν το σκέφτεστε κι εσείς είμαστε σε καλό δρόμο. 


Visited 51 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *