Συναγερμός στην Υγεία: Χάσανε την μπάλα στο Υπουργείο…


Γράφει ο Χάρης Δαμίγος

“Συναγερμός” με μεγάλα κι έντονα μαυρισμένα γράμματα, μια λέξη που σου δημιουργεί ανησυχία, ανασφάλεια, τρόμο, αλλά και περιέργεια. Μια λέξη που ξέρουν πολύ καλά να χειρίζονται οι “άριστοι”  διαχρονικοί κυβερνώντες. Οι περισσότεροι αναγνώστες που συγκαταλέγονται στις πρώτες 3 κατηγορίες, θα το πατήσουν με αγωνία, έντρομοι να δουν τι γίνεται. Η 4η κατηγορία θα το πατήσει λιγότερο έντρομη, αλλά με την περιέργεια, όμως, να δει τι γράφει. Υπάρχει και μια 5η κατηγορία (εγώ) που το πατάω για να δω, μέχρι που έχει φτάσει η τρομοκρατία τους! Το πατάω λοιπόν και βλέπω ότι ο συναγερμός δεν είναι προειδοποίηση, για βροχές, για χιόνια που θα πέσουν μέρα και όχι νύχτα, για δημιουργία τσουνάμι από επίσκεψη του διορισμένου πρωθυπουργού σε κάποιο μέρος, αλλά συναγερμός για την υγεία!!!

“Συναγερμός” του τηλεοσφυοκάμπτη υπουργού για την συνταγογράφηση των φαρμάκων, άμεσα μέτρα… 

Αλήθεια θα σας πω, με έλουσε κρύος ιδρώτας, γιατί σε προηγούμενο άρθρο μου, που αφορούσε τον ανασχηματισμό, σας έγραψα ότι η επιλογή του προσώπου Άδωνη, δεν είναι τυχαία. Σας έγραψα να αποθηκεύσετε το άρθρο, γιατί θα σας χρειαστεί. Ψάξτε να διαβάσετε τους λόγους που επιλέχθηκε ο Άδωνις, για να μην τους ξαναγράψω. Μετά τον ιδρώτα και βάζοντας τα πράγματα σε μια σειρά, αναρωτήθηκα: “Ήταν τόσο προφανές αυτό που σας έγραψα, ή αρχίζω να προβλέπω και το μέλλον;” Η απάντηση σε αυτό, είναι το πρώτο… ήταν τόσο προφανές!

Στο δια ταύτα τώρα, ο Υπουργός Υγείας που νοιάζεται περισσότερο από εμάς, για την Υγεία μας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ για τις συνταγογραφήσεις, γιατί λέει η δαπάνη “έχει ξεφύγει”. Μια μικρή παρένθεση θα κάνω εδώ και θα αναφέρω ότι η διοικητής του ΕΟΠΥΥ κ. Καρποδίνη Θεανώ, τοποθετήθηκε εκεί, όπως συμβαίνει πάντα.. με αξιοκρατικές διαδικασίες, αφού στην προκήρυξη του ΑΣ€Π για την θέση αυτή ήταν 11η, με την 1η “αναβαθμολόγηση” πήγε 8η και με την 2η “αναβαθμολόγηση” έγινε διοικητής!!!! Τεράστια ανακάλυψη η “αναβαθμολόγηση”!!!

Ανάστατος λοιπόν ο τηλεοσφυοκάμπτης υπουργός, έχει έτοιμη την “ατζέντα” με τα μέτρα που θα λάβει, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές. Σε ένα συνοθύλευμα ορολογιών, όπως clawback, rebate και πολλών άλλων (λες και μας ενδιαφέρουν να τις μάθουμε)  ο απλός πολίτης και μάλιστα αυτός που είναι άρρωστος, θα παλεύει να βρει το φάρμακο του, αφού ως δια μαγείας, θα υπάρχει έλλειψη, ή δεν θα μπορεί να συνταγογραφηθεί!

Ένα βρώμικο παιχνίδι της διορισμένης κυβέρνησης και των φαρμακοβιομηχάνων, με θύμα τον πολίτη. Πραγματικά, ψάχνω να βρω πότε ήταν η τελευταία φορά, που ο εκάστοτε υπουργός υγείας πάλεψε με τόση δύναμη, ώστε να επανδρωθούν τα νοσοκομεία με προσωπικό, πάλεψε ώστε να υπάρχει ανεξάρτητη υγεία και όχι να είναι υποχείρια των φαρμακοβιομηχάνων, αβανταδόρος του Π.Ο.Υ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) και που πραγματικά πήρε το καπελάκι του κι έφυγε, μόλις αντιλήφθηκε ότι η πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί από τον τομέα της υγείας, είναι ενάντια στην υγεία του πολίτη. 

Αντ’ αυτού, ένας από τους πεφωτισμένους υπουργούς υγείας επέβαλε πρόστιμα στους πολίτες και αναστολές στο ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό, αφού  δεν του έκαναν το χατήρι να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα… 

Σκληροί κόφτες κι ειδικά στα ακριβά φάρμακα, που θα πρέπει να συνοδεύονται, λέει, από γνωμάτευση ότι είναι απολύτως απαραίτητα. Αλήθεια υπουργέ; Τι σημαίνει “απολύτως απαραίτητα” για ‘σένα; Για μέλος του  οικογενειακού σου κύκλου, αν χρειαστεί, θα ζητηθεί γνωμάτευση, ή λόγω της ιδιότητας σου και όλως τυχαίως, θα κριθεί απολύτως απαραίτητη; ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ

Τα νέα καινοτόμα φάρμακα δεν θα χορηγούνται στους ασθενείς, μέχρι να εξαντληθούν τα παλαιότερης γενιάς, δηλαδή, αν με ένα νέας γενιάς φάρμακο σώζεται ένας ασθενής, θα του πει ο γιατρός: “Δυστυχώς κύριε ασθενή μου, θα αποβιώσετε, γιατί δεν έχουν τελειώσει τα παλιότερα φάρμακα!!!. ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ

Θα επανεξεταστούν αυστηρά τα “πρωτόκολλα θεραπείας”, δηλαδή για να μας γράψουν φάρμακο, θα είμαστε ένα βήμα πριν το τέλος και τότε θα δίνονται; Θα φτάσει δηλαδή ο ασθενής να πονάει, να ψήνεται στον πυρετό, να βήχει σα φυματικός και να παρακαλάει τον κάθε γιατρό για συνταγογράφηση, όπως παρακαλάει ένας εξαρτημένος για να πάρει την δόση του; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Σίγουρα στον τομέα της υγείας έχουν γίνει μεγάλες σπατάλες, μεγάλες υπερχρεώσεις, μεγάλες υπερκοστολογήσεις, αλλά όχι από εσένα Έλληνα πολίτη. Είναι σημαντικό να αντιληφθεί ο καθένας μας, ότι οι σωτήρες υπουργοί υγείας, αυτοί τα έχουν υπογράψει αυτά, σε άμεση συνεργασία με τους εκάστοτε διοικητές των ταμείων, τώρα, κατόπιν εορτής, έρχονται για να ζητήσουν τα ρέστα, ρίχνοντας μας το μπαλάκι της υπερσυνταγογράφησης, κατηγορώντας μας εμμέσως, ότι εμείς φταίμε που πηγαίνουμε στους γιατρούς, λες και δεν είχαμε κάτι άλλο να κάνουμε! Θέλουν να σε πείσουν ότι όλοι αυτοί έχουν το αλάθητο (μιμούμενοι τον πάπα της Ρώμης) και ότι εσύ είσαι υπεύθυνος για τις συμφωνίες, που αυτοί έχουν υπογράψει, έτσι δεν είναι; 

Εσύ, πολίτη, προκήρυξες διαγωνισμό; 

Πήρες την νόμιμη προμήθεια 3% αν θυμάμαι καλά, από το συνολικό ποσό του διαγωνισμού; 

Διόρισες κάποιον δικό σου άνθρωπο με αναβαθμολόγηση; 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες αυτά τα μέτρα  είναι μόνο μερικά από αυτά, που συνολικά θα παρθούν, τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε από τις “έγκριτες” πληρωμένες τηλεπερσόνες, θα ξαναπώ ότι είναι ενάντια στον πολίτη, ενάντια στην υγεία του πολίτη, ένας ψεύτικος πόλεμος με τις φαρμακοβιομηχανίες, που το μόνο θύμα θα είσαι εσύ πάλι, ένας πισώπλατος πόλεμος με πρόφαση την εξυγίανση που το θύμα, πάλι θα είσαι εσύ,  ένα οργανωμένο σχέδιο που ξεκινάει φυσικά από την δέσμευση μας, προς τους δανειστές, για μείωση των δαπανών υγείας που υπογράφηκε με το μνημόνιο για ‘σένα, χωρίς εσένα, όπως έχω ξαναγράψει. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μας θέλουμε όλα τα παραπάνω να αλλάξουν. Θέλουμε μια πολιτεία που θα είμαστε περήφανοι να αποτελούμε μέλη της.. Θέλουμε  να ζούμε, να εξελισσόμαστε, να δημιουργούμε.

Απαιτούμε το κράτος να λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό για τον πολίτη, γιατί το κράτος είναι ο ίδιος ο πολίτης. Απαιτούμε  να μην υπάρχει κανενός είδους ασυλία σε όποιον παράγει άδικο. Απαιτούμε να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους.

Αγαπητέ φίλε και φίλη, η έπαρση που έχει κυριεύσει τους κυβερνώντες, η πλήρης σύμπραξη της αντιπολίτευσης, δια της ανυπαρξίας της, οι δεσμεύσεις των μνημονίων, που αυτοί υπέγραψαν εν απουσία μας και η αγωνία των δοτών υπουργών, να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα των εντολών, που έχουν λάβει, έχουν ως μοναδικό στόχο και σκοπό την ολοκληρωτική μας εξαθλίωση, σε πολλούς τομείς, ένας εκ των οποίων είναι η Υγεία. 300 διορισμένοι στην βουλή μας κοροϊδεύουν ότι παλεύουν για το καλό μας και εμείς τους  κοιτάμε χωρίς αντίδραση.

Κλείνοντας να πω ακόμα μια φορά:

Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό για όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις.

Visited 20 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *