Θαλάσσια πάρκα: Οι απειλές της Τουρκίας & η ανέμελη απάντηση του Κυριάκου


Γράφει ο Χάρης Δαμίγος

Σήμερα αγαπητοί φίλοι και φίλες δεν θα σας απαγγείλω, αλλά θα σας κάνω μάθημα, θα γίνω για λίγο ο δάσκαλος σας. Δεν έχω καμία σχέση με το επάγγελμα, αλλά το άρθρο το απαιτεί. 

Ξεκινάμε καλοί μου μαθητές και ρωτάω: “Ποιός/α ξέρει να μας πει τι είναι το “πάρκο”; Φαντάζομαι τώρα ότι, αν ήμασταν σε αίθουσα θα σηκώνατε χέρι και θα φωνάζατε: “Κύριε, κύριε, να πω;” Επειδή όμως δεν είμαστε κι εγώ θέλω να σας μαθαίνω πράγματα (αυτό συμβαίνει διαβάζοντας τα άρθρα μου!!!) σας λέω ότι: Πάρκο είναι μια περιοχή ανοιχτού χώρου που προβλέπεται κυρίως για ψυχαγωγική χρήση. Μπορεί να είναι σε μια φυσική ή ημι-φυσική κατάσταση. Μπορεί να αποτελείται από βράχους, χώμα, το νερό, τη χλωρίδα και την πανίδα και χώρους πρασίνου, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνει και κτίρια κι άλλα αντικείμενα, όπως παιδικές χαρές. Άρα, τι σας μαθαίνω; Ότι υπάρχουν τα φυσικά και τα τεχνητά πάρκα. 

Εδώ σταματάμε την εκπαίδευση και πάμε στην εκμάθηση. Νομίζω ότι όλοι έχετε ακούσει (ή έχετε δει κιόλας) τα αιολικά πάρκα, τα φωτοβολταϊκά πάρκα, τα υδροηλεκτρικά πάρκα, σήμερα θα μάθετε ότι υπάρχουν και τα “θαλάσσια πάρκα”. Αυτό που δεν ξέρω να σας απαντήσω, αφού κι ο ορισμός του δε βοηθάει, είναι το εξής: 

Πώς γίνεται να λένε “αιολικό πάρκο” το σύμπλεγμα των ανεμογεννητριών, αφού πρώτα έχουν κάψει την έκταση που θα μπουν;

Πώς γίνεται να λένε “φωτοβολταϊκό πάρκο” το σύμπλεγμα των καθρεφτών, που για να μπουν, θέλουν εκτάσεις μικρές ή μεγάλες και μόλις τοποθετηθούν ο χώρος που ήταν “πιθανώς” για αγροτική παραγωγή, αχρηστεύεται;

Θεωρώ ότι το “πάρκο” που κάνει τη μικρότερη ζημιά είναι το υδροηλεκτρικό (και αυτό με πάσα επιφύλαξη) αφού έχουμε θάλασσα, αέρα, κύματα.  

Πάμε τώρα στα νέου τύπου πάρκα τα ¨θαλάσσια”. Όσοι τρίβετε τα χέρια σας, ότι με τα “θαλάσσια πάρκα” θα πάτε με τις οικογένειες σας, για να κάνετε βουτιές απο φουσκωτά θαλάσσης ή να παίξετε με νεροτσουλήθρες, λυπάμαι χάσατε!!! Και όχι μόνο χάσατε, αλλά φυλαχτείτε κιόλας, γιατί στο άκουσμα και μόνο της ανακήρυξης των θαλάσσιων πάρκων από τους υποκλίνοντες διορισμένους κυβερνώντες μας, οι κουμπαροφίλοι κι αφεντικά γείτονές μας Τούρκοι, έβγαλαν απαγορευτικό, όπως κάνει το λιμενικό για αέρα πάνω από 9 μποφόρ!!

Κοιτάξτε τώρα τι σημαίνουν τα θαλάσσια πάρκα: “Είναι προστατευμένες θαλάσσιες περιοχές που θα ελέγχονται και θα απαγορεύεται το ψάρεμα…”. Μέχρι το 2030 έχουν βάλει στόχο να απαγορευτεί η αλιεία στο 10% των θαλασσών μας!!! Πάει το συνομωτικό μυαλό σας κάπου, ή μόνο το δικό μου; 

Μη σας ξεγελάει το μέχρι τώρα εκπαιδευτικό και χιουμοριστικό ύφος του άρθρου. Σε οποιοδήποτε Ελληνικό θέμα που αφορά την κυριαρχία (π.χ νησιά Αιγαίου), υπάρχει ανάμειξη της Τουρκίας και με τους νάνους της πολιτικής μας, είμαστε ανίκανοι να τους αντιμετωπίσουμε. Μπορεί να μη σας αρέσει που τους λέω “νάνους”, αλλά πώς να αποκαλέσεις αυτούς, που ευχαριστούν τους Αμερικάνους για τα Ίμια; Πώς να αποκαλέσεις αυτούς, που προέτρεπαν τις ειδικές δυνάμεις να ισχυριστούν ότι τη σημαία την πήρε ο αέρας; Πώς να αποκαλέσεις αυτούς, που άλλοι πάνε στην Κωνσταντινούπολη και φυτεύουν δέντρα, άλλοι γίνονται κουμπάροι, άλλοι κάνουν υπόκλιση μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο;

Η Ελληνική πλευρά πρωτοστατούντος του ιερέα της κυβερνήσεως και Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μη(ζο)τάκη αντιμετωπίζει το θέμα με μια ξεκάθαρη χαλαρότητα, για να μην πω και απαξίωση, λες και βρισκόμαστε σε περίοδο διακοπών Αυγούστου. Θα μου πείτε: “Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα”, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Φτάσαμε σε ένα τηλεοπτικό μη-ελεύθερο μέσο, να εμφανίζεται ένας κύριος, με μαλλί μιζανπλί, με την ειδικότητα του Τουρκολόγου να μας κάνει ανάλυση για τα θαλάσσια πάρκα, ο οποίος όμως, έδωσε και το τυράκι ότι η Τουρκία, με την κίνηση της αυτή, αμφισβητεί, εμμέσως πλην  σαφώς, την κυριαρχία μας. 

-Κάνω μια ντρίπλα τώρα στο άρθρο, γιατί δεν ήξερα ότι υπάρχει Τουρκολόγος. Δηλαδή, να υποθέσω ότι υπάρχει κι ο ανάλογος Βελγολόγος, Γερμανολόγος, Αφρικανολόγος; Έχω μείνει πίσω στον επαγγελματικό προσανατολισμό-…

Ξαναγυρνάμε στη σοβαρότητα του θέματος και θα σας παρουσιάσω τις θέσεις των 2 πλευρών για να καταλάβετε την διαφορά. 

Η Τουρκική κυρίαρχη πλευρά, δηλώνει το εξής (και σας παρακαλώ να το διαβάσετε προσεκτικά): Συνιστούμε στην Ελλάδα να μην εμπλέξει τα εκκρεμή ζητήματα του Αιγαίου και τα ζητήματα που αφορούν το καθεστώς ορισμένων νησιών, νησίδων και βράχων, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει εκχωρηθεί στην Ελλάδα από τις διεθνείς συνθήκες, στο πλαίσιο της δικής της ατζέντας”. Διαβάσατε καλά; “Των οποίων η κυριαρχία δεν έχει εκχωρηθεί στην Ελλάδα από τις διεθνείς συνθήκες”; 

Έχει αποδειχθεί ότι οι Τούρκοι γενικά γαβγίζουν, αλλά δε δαγκώνουν, τους αρέσει να κάνουν την εμφάνισή τους με ntoro. Το ότι αμφισβητούν την κυριαρχία μας στο Αιγαίο, είναι δεδομένο, αλλά το ότι βάζουν στο παιχνίδι και τις διεθνείς συνθήκες, με προβληματίζει τρομερά, αφού αγαπητοί μου αναγνώστες έχουμε υπογράψει μνημόνια κι ειδικά την παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας για 99 χρόνια. Τώρα, όποιος καλοπροαίρετος ονειροβάτης μου πει ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια, θα του πω να μου δείξει το ΦΕΚ που το αποδεικνύει, γιατί όσο κι να έχω ψάξει, δεν το έχω βρει.  

Επίσης, η Τουρκική πλευρά έχει τα κότσια να προειδοποιήσει και την Ε.Ε να μην ανακατευτεί σε θέματα που ουσιαστικά δεν την αφορούν κι επικαλούνται και το ναυτικό δίκαιο, το οποίο ενθαρρύνει την συνεργασία μεταξύ των κρατών που είναι παράκτιοι γείτονες και κλείνουν πάλι με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας. Καταλάβατε τώρα, γιατί οι Τούρκοι διαθέτουν υποδειγματική εξωτερική πολιτική και διπλωματία;

Πάμε τώρα στην Ελληνική πλευρά, που κατατρόπωσε την απέναντι, πρώτα με την ανάλυση του κυρίου μιζανπλί Τουρκολόγου και μετά με την δήλωση του Πρωθυπουργού. Τι είπε ο Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο σε συνέντευξη του άλλη μια φορά; Ότι “τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κι εμείς οι ίδιοι πιανόμαστε από μια κουβέντα”!!!! 

Ναι ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, ο ηγέτης, όπως τον αποκαλούν οι φιλοπαλαμάκηδες, αυτό βρήκε ν’ απαντήσει στις απέναντι δηλώσεις. 

Τόσο ανάλαφρη ήταν η δήλωση του, που πρέπει αγαπητέ αναγνώστη να σε κάνει να αναρωτηθείς, αν αξίζουμε αυτό που μας συμβαίνει, αν αξίζουμε αυτούς τους αντιπροσώπους, ενώ θα έπρεπε να είχαμε εκπροσώπους. Όλα αυτά τα  πειράματα στα Εθνικά μας θέματα, που αφορούν την κυριαρχία μας, πότε θα σταματήσουν; Ποιός μπορεί να τα σταματήσει; Μόνο ΕΣΥ!

Και τώρα σας ρωτάω ευθέως: οι απόκριες πέρασαν; Οι ημερομηνίες λένε ναι, εγώ όμως θα σας πω: “Όχι”. Αν είχαν περάσει, η Ε.Ε θα έβγαζε τη στολή της όρνιθας και με μια τσεκουράτη ανακοίνωση θα έβαζε στην θέση της την Τουρκία, αφού δεν αμφισβητούν μόνο την Ελληνική κυριαρχία, αλλά και την Ευρωπαϊκή. Ποιός ή ποιά όμως, θέλει να χάσει την παχυλά αμειβόμενη θέση του/της στο κοτέτσι που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση; Κανείς! Εσείς όμως ψηφίστε τους!!!

Καλά, για τους Έλληνες σωληνοκομματικούς ευρωβουλευτές, μην πούμε πολλά, γιατί δεν αξίζει, αφού η μόνιμή τους θέση σε τέτοια θέματα είναι να είναι απόντες, σε τέτοιο βαθμό που πρέπει η Ε.Ε να δώσει την άδεια να γίνει επίσημο το επάγγελμα: “Έλληνας ευρωβουλευτής: Απών”.   

Σας διαβεβαιώνω ότι τα πράγματα μπορούν να πάρουν τη σωστή κατεύθυνση, δεν είναι δύσκολο. Και την Τουρκία που το παίζει δερβέναγας, μπορείς να την βάλεις στην θέση της. Χρειάζεται όμως πρώτα, “Έλληνες ενεργούς πολίτες” που είναι μονόδρομος για να πάρουν θέση στις επικείμενες ευρωεκλογές και μετά “πραγματικούς ευρωβουλευτές” που θα παλέψουν για τα δίκαια της χώρας μας, ξέροντας, πώς πρέπει να είναι η εξωτερική πολιτική κι όχι αυτούς τους σκελετομένους σωληνοκομματικούς ευρωβουλευτές, που ούτε για πρωταγωνιστές σε καρναβάλι δεν κάνουν.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες η εξωτερική πολιτική ενός κυρίαρχου κράτους είναι μία, αδιαίρετη, χωρίς κομματικές αποχρώσεις κι εναλλαγές. Όποιον αμφισβητεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα, φροντίζει να τον βάζει στη θέση του, να προασπίζεται και να διεκδικεί ό,τι αποδεδειγμένα είναι δικό του. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο…


Visited 45 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *