Το “τερμάτισε” ο Μητσοτάκης στην Εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (video)


Ο «άριστος» πρωθυπουργεύων Κυριάκος Μητσοτάκης, παρευρέθηκε σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής. Εκεί συνάντησε και τον πρόεδρο του φορέα, Νικόλαο Μπακατσέλο, με τον οποίο συζήτησαν, για τα “σοβαρά’’ θέματα.

Ανέπτυξαν τις θεωρίες τους περί βιώσιμου οικονομικού μέλλοντος, στον κλοιό των παγκόσμιων προκλήσεων, την σύγκλιση με την υπόλοιπη Ευρώπη, από την δέσμευση για το «χρέος» που έχει η Χώρα μας απέναντι στις «μεταρρυθμίσεις»!

Ο Κυριάκος ανέφερε δε, «…ότι έχουμε την βούληση και την νομιμοποίηση να το κάνουμε…» ! Μάλιστα είπε πως «… για να συνεχιστεί η πορεία της ανάκαμψης, είναι απαράβατη προϋπόθεση η συνετή δημοσιονομική πολιτική…». Φυσικά τόνισε το “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ” όπως πάντα! Μην και παρεκκλίνουμε αποδημοσιονομική αυστηρότητα και τις εντολές των αφεντικών. Εντολές, όμως, που τις επωμιζόμαστε η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και χωρίς να έχουμε ερωτηθεί! Έεε;;;

Συνεχίζοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην «επιστολική ψήφο», τονίζοντας με υπερηφάνεια ότι «…πετύχαμε μετά από πενήντα (50) χρόνια μεγάλη μεταρρύθμιση στην εκλογική νομοθεσία…»! Ότι είναι υποχρέωση της «κομματοκρατίας», να συμπεριλάβει στα ευρωψηφοδέλτια και τους Ομογενείς (τώρα το αποφάσισαν που είναι η κατάλληλη ευκαιρία), ώστε να επιλέξουν την επιστολική ψήφο, για να έχουμε αντιπροσώπους και στην ομογένεια! Εμείς οι πολίτες είμαστε βέβαιοι πως το πρότυπο της επιστολικής ψήφου, ήταν το αποτέλεσμα της «νοθείας» στις αμερικανικές εκλογές. Μήπως, λέμε μήπως τώρα, υπέδειξαν τα «αφεντικά» τον τρόπο στο να γίνει κι εδώ στην Πατρίδα μας το ίδιο, αφού η «γκρίζα» αυτή μέθοδος διευκολύνει ώστε να ψηφίζουν έτσι και …οι πεθαμένοι;

Στο θέμα της βίας και της εγκληματικότητας των νέων και των εφήβων, είπε ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο, δεν είναι μόνο ελληνικό. «…Βρισκόμαστε μπροστά σε επιδημία που έχει να κάνει με την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων…» υπογράμμισε, τη λύση που δόθηκε που δεν είναι άλλη από την συγκρότηση της περιβόητης, διεπιστημονικής επιτροπής των “σοφών’’! Δηλαδή, η μέχρι τώρα, πολιτειακή διαχείριση έχει δημιουργήσει χάος που παράγει εγκλήματα, αλλά τελικά οι πολιτικάντηδες ακούν τον «σφυγμό» της κοινωνίας και προ τετελεσμένων, τρέχουν να διορθώσουν τυχόν ελλείψεις. H κομματοκρατία ανέκαθεν λειτουργούσε και λειτουργεί με αυτή την μέθοδο, επανορθώνοντας δήθεν την αστοχία της, για να αποκαταστήσει την ηρεμία και την ασφάλεια των πολιτών!

Είπε επίσης ότι, «…δεν συμμερίζομαι τις απόψεις για την παρακμή της Ευρώπης, η οποία τα 4,5 τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να κάνει σημαντικά πράγματα ανάμεσα σε δύο προκλήσεις, όπως με μία ανταγωνιστικότητα απέναντι σε ΗΠΑ και ΚΙΝΑ, αλλά και την έμφαση που πρέπει να δώσουμε για την ενιαία αμυντική πολιτική…»! Ενιαία Αμυντική Πολιτική απέναντι σε ποιους, ποιος είναι ο εχθρός που πρέπει να διατηρούμε αμυντικές δικλείδες; Διατρέχει η ΕΕ κάποιον αόρατο κίνδυνο, ή ο εχθρός είναι ο οποιοσδήποτε δεν συγκλίνει με τις ευρωπαϊκές υποδείξεις; Η “εχθρική απειλή” έχει να κάνει μήπως με την πιεστική παρέμβαση και την υποκίνηση των ΗΠΑ;

Επίσης, μίλησε για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, που είναι το μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση της ΝΔ. Είπε ότι «…γίνεται συζήτηση για τις αποζημιώσεις και ότι ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), έχει δώσει ένα (1) δις € γι αυτές τα τρία (3) τελευταία χρόνια, ποσό που είναι μεγαλύτερο από τις εισφορές των αγροτών, ενώ αυτό δεν θα ήταν δυνατόν αν η οικονομία μας δεν πήγαινε καλά…»! Από τα εξήντα έξι (66) δις € που δίνει η ΕΕ (δηλώσεις του ιδίου) το 1/3 πηγαίνει για την αγροτική πολιτική! Ναι, αλλά, πως γίνεται η οικονομία να πηγαίνει καλά, η ΕΕ να δίνει το 1/3 του προϋπολογισμού της, αλλά ο αγροτικός πληθυσμός- ειδικά στην Ελλάδα (αλλά και στην Ευρώπη) να έχει τεράστιες ελλείψεις, να συρρικνώνεται το εισόδημα και να καταστρέφεται το βιός τους από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές; Τόσος πλούτος και τελικά οι αγρότες “πεινάνε’! Αφού δίνουν τα προϊόντα τους με εξευτελιστικές τιμές, οι οποίες τελικά μέχρι να φτάσουν στο “ράφι” των καταναλωτών αποκτούν δυσθεώρητο ύψος και είναι απαγορευτικές για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνία! Αναγκάζονται, λοιπόν, να βγαίνουν στους δρόμους με τα τρακτέρ , απαιτώντας κάποια δίκαιη λύση! Δεν μας τα λέει καλά ο κ. Μητσοτάκης!

Συνέχισε λέγοντας «…Έχουμε σχέδιο για το πού θέλουμε να πάμε τη χώρα και καταλήγει σε μια Ελλάδα που συγκλίνει και ξεπερνάει την Ευρώπη…». Το τερμάτισε με τον «ξύλινο λόγο» όπως ήταν φυσικό, ώστε να επιβεβαιώσει την θέση και την ευθύνη του ρήτορα πρωθυπουργού, που διασφαλίζει τις δημοσιονομικές εντολές όπως έχει δεσμευτεί και οφείλει…στους άνωθεν!

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για την συμφωνία μεταξύ των είκοσι επτά (27) κρατών μελών, στην αναθεώρηση του δημοσιονομικού πλαισίου (πάλι το ίδιο “τροπάρι”), για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας, για τη αύξηση της χρηματοδότησης στον τομέα της μετανάστευσης (αλίμονο, θα ξεχνούσαν τους κακόμοιρους μετανάστες;) και ότι η Ελλάδα θα πάρει την μερίδα που της αναλογεί! Ότι αφορά τις αγροτικές αποζημιώσεις, θα πάρει ένα μέρος η Χώρα μας για τις ζημιές στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα και με δημοσιεύματα, η Ελλάδα θα πάρει σαράντα τρία κόμμα ένα (43,1) εκατομμύρια ευρώ για το 2024! Γεγονός που αποτελεί εμπαιγμό, αν σκεφτούμε ότι ο ΦΠΑ που στην Ελλάδα είναι 24%( ο πιο υψηλός στην Ευρώπη) καταλήγει εξ ολοκλήρου στην ΕΕ, που σημαίνει πως κάθε τέσσερα (4) χρόνια, δίνουμε στην κοινοπραξία ένα ολόκληρο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ)! Άρα ποια βοήθεια παίρνουμε; Μήπως απευθύνεται σε αφελείς ο Κ. Μητσοτάκης ! Ο οποίος, όμως, είναι πάντα πρόθυμος να προωθεί τα συμφέροντα της ατζέντας των «αφεντικών», αλλά ως καθ’ ύλην υπεύθυνος και σοβαρός διαπραγματευτής για την Ελλάδα είναι πολύ φειδωλός, μην διαταραχθούν … οι άνωθεν συμφωνίες!!!

Και η …αποτυχημένη πολιτική συνεχίζεται! Δεν είναι βιώσιμοι ούτε οι πτηνοτρόφοι, ο ΦΠΑ και η ενέργεια τους «γονατίζουν»! Θα γίνει πανελλαδική συγκέντρωση για να συζητηθεί ο ΦΠΑ για τις ζωοτροφές που είναι 6% και για τα κοτόπουλα που είναι 13%! Ότι αφορά την ενέργεια πριν την πανδημία, πλήρωναν την κιλοβατώρα επτά (7) λεπτά, ενώ τώρα και όλα αυτά τα χρόνια πληρώνουν δεκαπέντε (15) λεπτά! Οι αρμόδιοι χρωστούν επιδότηση ρεύματος, από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα ποσά από την μη έγκαιρη και άμεση πληρωμή τους!

Επίσης ζητούν στήριξη για το προπάνιο μαζί με το ρεύμα, καθώς και στα δημοτικά τέλη. Για να πληρώσουν τον ΦΠΑ που οφείλουν, ζητούν να μπουν στην ρύθμιση των εκατό (100) δόσεων! Δηλώνουν μάλιστα ότι εάν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους, θα βάλουν «λουκέτο» στις υποδομές!

Οι χοιροτρόφοι και οι μελισσοκόμοι διαπραγματεύονται να μπουν και αυτοί σε προγράμματα, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), άραγε θα έχουν την δίκαιη αντιμετώπιση για την αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη του κλάδου, ή χάριν του “δημοσιονομικού καθεστώτος” θα εξαθλιωθούν κι αυτοί; Η πολιτική ιστορία πάντως δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο!

Πως θα ανταποκριθεί σε όλα αυτά η κυβέρνηση των «αρίστων» της κομματοκρατίας που καυχώνται ότι διεκπεραιώνουν με επιτυχία όλα τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας; Όταν μάλιστα διαπιστώνουμε πως ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ για την ευημερία των πολιτών; Ενώ η ΕΕ στηρίζει τους Τσέχους πτηνοτρόφους, για την αντιμετώπιση φαντάσου μόνο των ασθενειών στα ζώα τους με 1,46 δις, για την Ελλάδα όμως τίιιι; κ. Μητσοτάκη;;;

Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι η ανεπαρκής πολιτική και η ανευθυνότητα των χειρισμών από τους “εκλεγμένους” αντιπροσώπους μας, κυρίως όμως από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, έχουν φέρει την Χώρα και τους πολίτες σε κατάσταση απόγνωσης, να μην γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει η επόμενη μέρα!

Χρειαζόμαστε εδώ και τώρα άμεση μεταρρύθμιση!!! Εμείς, οι πολίτες που είμαστε η καρδιά της Πολιτείας επιβάλλεται να αλλάξουμε τον ρυθμό εάν συν-αποφασίσουμε πως θέλουμε να ζήσουμε, σύμφωνα με την αληθινή φυσιολογία μας, με το ίδιο το δίκαιο!

Π.Μ.


Visited 16 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *