Βουλή: “Θύματα” της Βολουδάκη η ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα


Γράφει ο Ηλίας Καλλέργης

Μετά την προοδευτική της στάση με τη ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε να επανέλθει στη “συντηρητική” της στάση και θέση που οι περισσότεροι ψηφοφόροι γνωρίζουν.

Αφορμή της επαναφοράς στάθηκε η ‘’λεγομένη’’ παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, με τα βλέμματά μας να πέφτουν  αυτή τη φορά στη βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Σέβη Βολουδάκη. Εκτός απο τα βλέμματα μας έπεσαν επίσης και ‘’θύματα’’ απο τις δηλώσεις της…όπως η ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Βέβαια αυτό δεν είναι πρωτοφανές, οι υποχρεωτικότητες και οι εξαναγκασμοί τουλάχιστον των τελευταίων χρόνων έχουν σκοτώσει κάθε έννοια  δικαίου .

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  αντιμετωπίζει την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα ως προτεραιότητα. Προωθεί πρωτοβουλίες που αντιμετωπίζουν τις ανισότητες, αλλά και πρωτοβουλίες που στηρίζουν τις γυναίκες σε επίπεδο κοινωνικό, εργασιακό και σε θέματα δημόσιας Υγείας».

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το πρόγραμμα πρόληψης «Φώφη Γεννηματά». Μέσω του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» οι γυναίκες-δικαιούχοι έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν μια σειρά εξετάσεων.’’

Αυτά ήταν μερικά από τα όσα ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην ολομέλεια της βουλής, κάνοντας αναφορά μάλιστα και στη στήριξη της οικογένειας. «Η οικογένεια ήταν, είναι και παραμένει στον πυρήνα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και για αυτό είναι η πρώτη κυβέρνηση που έλαβε μέτρα για το Δημογραφικό. 

Αλήθεια ποιον κοροϊδεύουν; Την μια μιλάνε για γονέα 1 και γονέα 2 και από την άλλη μιλάνε για οικογένεια; Μάλλον πρόκειται για ένα ακόμα θεατρικό σωτηρίας εντός του κοινοβουλίου. Μήπως και σώσουν τα προσχήματα(;).

Όσο για το παράδειγμα αντιμετώπισης της ανισότητας  και τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της γυναικείας θέσης με το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά’’ τι να πούμε;… Μάλλον έλυσε όλα τα διαχρονικά προβλήματα και τις ανισότητες που έχει δημιουργήσει το κράτος σε εργασιακούς χώρους και την κοινωνία. ΑΝ δεν είναι αυτό κοροϊδία, τι είναι;

Έχουν φτιάξει κοινωνίες με ανισότητες και αυτές οι ανισότητες έχουν δημιουργήσει δεκάδες προβλήματα στις γυναίκες. Περιθωριοποίηση, αδικίες, διακρίσεις, και τελικά βία και δολοφονίες στο όνομα του “δυνατού” φύλου. (σ.σ ξεπερασμένες ορολογίες).

Τι ρόλο τελικά παίζουν οι παγκόσμιες ημέρες που απλά τονίζουν το πρόβλημα και το αφήνουν να διογκώνεται; Μήπως ο μόνος λόγος ύπαρξης τους είναι για να το διαφημίζουν και να το διατηρούν;

Είναι όμως, η ανισότητα  θέμα που αφορά μόνο τη γυναίκα; Στις έσχατες μέρες που βιώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα, οτιδήποτε συμβαίνει, γίνεται στον ΑΝΘΡΩΠΟ και γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να σταματήσει να είναι άνθρωπος, να σκέφτεται και να πράττει ανθρώπινα. 

Γιατί άραγε για την ισότητα κάποιοι μιλάνε με παχιά λόγια, λες και είναι κάποια κρατική παροχή που δίνεται ανάλογα με τη συμπεριφορά του κάθε πολίτη ή άλλες φορές γίνεται προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς;

Η ΙΣΟΤΗΤΑ δεν έχει να κάνει με το φύλο, αρσενικό ή θηλυκό.

Ισότητα είναι η επακριβώς παροχή ίσων ευκαιριών προς όλους τους πολίτες χωρίς καμία διάκριση. 

Η αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών, εξαρτάται από τον κάθε έναν μας ξεχωριστά.


Visited 32 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *