Βροχές στην Αττική: Μούσκεμα τα έκαναν Δημαρχαίοι και Νομάρχαι…

Πόλεις ανοχύρωτες μπροστά στα λεγόμενα “στοιχεία της φύσης” έχουν καταντήσει οι περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Έτσι και πριν λίγες μέρες, για πολλοστή φορά, ειδαμε την πρωτεύουσα να μην μπορεί να αντισταθεί μπροστά στο φαινόμενο μιας απλής βροχόπτωσης. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, εγκλωβίζοντας οχήματα και οδηγούς, χωρίς ακόμα να έχουμε μπει στον χειμώνα…

Κατά καιρούς, γίνονται μελέτες για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, οι οποίες ως φαίνεται, μένουν στα συρτάρια των αρμόδιων υπουργείων. Ανακοινώνονται αντιπλημμυρικά έργα , όμως μόνο τις ανακοινώσεις ακούμε, διότι κάθε φθινόπωρο τα ίδια ζούμε. Χρειαζόμαστε κανό, για να διασχίσουμε τους δρόμους του κέντρου της Πρωτεύουσας.

Υπέρογκα δημοτικά τέλη, φόροι και κόντρα φόροι, πολλά τα λεφτά που πληρώνουμε και από έργα μηδέν εις το πηλίκον! Καμία κυβέρνηση, κανένας δήμαρχος, κανένας νομάρχης δεν φρόντισε, ώστε τουλάχιστον να αποτραπούν οι συνέπειες του αλόγιστου κατασκευαστικού οργασμού, που συμβαίνει στο λεκανοπέδιο της Αττικής.Κανένας τους δεν εκτίμησε και δεν σεβάστηκε το μοναδικό περιβάλλον της Αττικής Γης…

Επτά ποταμούς έχει η Αττική και οι επτα μπαζωμένοι! Που να πάει το νερό; Από την άλλη, Αιγάλεω, Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττός τα τέσσερα βουνά που αγκαλιάζουν την Αθήνα και τα τέσσερα καμμένα πολλάκις φορές. Φυσικά, η έννοια της αναδάσωσης είναι άγνωστη σε όλους τους φορείς. 

Η Αθήνα, η επτάλοφος. Οπου εκτός από τον λόφο της Ακρόπολης και του Αρείου Πάγου, σε όλους τους υπόλοιπους: του Φιλοπάππου,της Πνύκας, του Αστεροσκοπείου στα Βορειοανατολικά, του Λυκαβηττού και του Αρδηττού ,η οικιστική ανάπτυξη υπερβαίνει κατά πολύ το επιτρεπτό όριο. Γη και πράσινο έχουν αντικατασταθεί από τσιμέντο και άσφαλτο. 

Επίσης, βουλωμένα φρεάτια και γεμάτα ρέματα από κάθε λογής σκουπίδια “έχουμε την τιμή” να βρίσκουμε σε όλους του Δήμους της Αττικής. Ας μιλάνε συχνά οι θεσμοί της αυτοδιοίκησης και της γενικής κυβέρνησης για την “ύψιστη” σημασία της πρόληψης.

Τι τα συζητάμε;! Όλοι μας διαπιστώνουμε το χάλι της Αττικής καθημερινά.Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι αρμόδιοι αναγνωρίζουν αυτή την κατάντια-άλλωστε έχουν βάλει λίγο πολύ το χεράκι τους για να φτάσουμε ως εδώ και, μάλιστα έχουν προτάσεις και λύσεις, αλλά αυτές μένουν μόνο στο πεδίο των προεκλογικών εντυπώσεων. Ας μην είμαστε αχάριστοι, έγιναν έργα οικιστικής ανάπτυξης στην Αθήνα…

Ειλικρινά δεν θυμάμαι πόσες φορές γκρεμίσαμε και ξαναφτιάξαμε το συντριβάνι της Ομόνοιας και πόσα πλατάνια φυτέψαμε στην Πανεπιστημίου!

Βέβαια φέτος οι “άρχοντες της πόλης” επικαλούνται τα ακραία καιρικά φαινόμενα (κατά τα λεγόμενα τους σε αυτά συγκαταλέγεται και η φθινοπωρινή μπόρα) για να καλύψουν τις παραλείψεις τους και να μειώσουν το πολιτικό κόστος των αποφάσεων τους. Όμως, μην τα ρίχνουμε όλα στην κλιματική αλλαγή!!!

Η Αθήνα πλημμυρίζει, περιουσίες χάνονται στους βούρκους και ζωές κινδυνεύουν, διότι ανέκαθεν αυτοί που ορίσαμε να διαχειριστούν τα κοινά μας θέματα, αυτά “τα της πόλης”,τα “έχουν κάνει μούσκεμα!” Σίγουρα όχι από αδαημοσύνη, αλλά απο ξεκάθαρη επιλογή!

Αρθρογραφία: Καίτη Γούναρη

Visited 5 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *