Επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: Η αδύνατη μνήμη  και η υπεροψία της Μενδώνη

Είναι τόσο υποκριτικό όσο και αντιφατικό, διότι η κυρία Μενδώνη  μόλις λίγα χρόνια πριν,το 2021, έδωσε η ίδια άδεια στον οίκο Dior, για να διοργανώσει πασαρέλα και φωτογράφιση μπροστά στον Παρθενώνα και όχι μόνο. Οι τέσσερις αρχαιολογικοί χώροι που επέτρεψε τη φωτογράφιση πέραν της Ακρόπολης, ήταν  το Ηρώδειο, η Αρχαία Αγορά, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στην αρχαία Νεμέα.

Δίον Πιερίας: Πάλι αντιπλημμυρικά έργα στα μόνιμα πλημμυρισμένα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας έχει όλο το αρχείο για τις συνεχόμενες πλημμύρες από το 1999. Και το 2002, το 2004, το 2009, το 2010, το 2017 έως σήμερα. Είναι μεγάλο το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται κάθε φορά που εκδηλώνεται πλημμύρα.Μετά από κάθε πλημμύρα ξεκινάει το έργο από την αρχή, μελέτες και ξανά μελέτες, νέα κονδύλια, νέα έργα προστασίας και θωράκισης και πάλι τα ίδια στην επόμενη βροχή! Ε, κάτι γίνεται λάθος λοιπόν! Κι ένα λάθος που επαναλαμβάνεται τότε έχει σκοπιμότητα!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Ο Εστανγκέ & ο “Θάνατος” του Ολύμπιου Ιδεώδους

Αλήθεια…ξέρει κανείς από δαύτους, που έχουν εμπλακεί σε όλο το στήσιμο των Ολυμπιακών Αγώνων (κράτη, κυβερνήσεις, αθλητικοί σύλλογοι, ολυμπιακές επιτροπές κλπ)  ποιο είναι το πραγματικό νόημα των αγώνων; Ξέρουν από πού ξεκίνησαν αυτοί οι Αγώνες και με ποιου την εντολή?

Τουρκία: Πολιτισμική πολιτική με ‘’Ελληνική’’ χροιά…

Σε συνέντευξη του ο Τούρκος Υπουργός Τουρισμού και πολιτισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι δήλωσε ότι, μέχρι το τέλος του 2023, οι ανασκαφές στη Τουρκία, θα φτάσουν τις 720 και θα είναι πλέον η χώρα, με τις περισσότερες ανασκαφές στο κόσμο, με στόχο τις 800 μέχρι το 2026.

Από την Ελλάδα προς τον Κόσμο: η αθάνατη κληρονομιά του πολιτισμού

Σχεδόν δύο εκατομμύρια επισκέπτες έχουν ήδη επισκεφθεί την έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» κατά την παρουσίασή της σε μουσεία του Καναδά, των ΗΠΑ, και της Νότιας Κορέας, η οποία εγκαινίασε μόλις και το ταξίδι της στην Κίνα στις 19 Δεκεμβρίου 2023

Τι συμβαίνει με τα “Χριστούγεννα”;

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, σε όποια γωνιά της Ελλάδας και αν βρεθείς, και όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και στις περισσότερες χώρες του πλανήτη μας, πραγματοποιούνται παντού Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, με μουσικές μελωδίες ανάλογες των ημερών.

Ακρόπολη: Ο πολιτισμός στην Ελλάδα δεν έχει πωλητήριο…

Ένα Υπουργείο πολιτισμού, που ενώ θα έπρεπε να είναι ένα από τα πρώτα Υπουργεία, έχει καταντήσει δυστυχώς να είναι ο φτωχός συγγενής και ο επαίτης κάθε διορισμένης κυβέρνησης. Ένα υπουργείο που έπεσε στα χέρια πολλών ανεπαρκών πολιτικών, με αποκορύφωμα την εποχή που γενικός γραμματέας ήταν ο Χρήστος Ζαχόπουλος και μετέτρεψε το υπουργείο σε “ερωτικό προορισμό”!!! 

Ο “Κύκλος της… χαμένης κληρονομιάς”

Και αν νομίζαμε, ότι έχει απομείνει κάτι από την κληρονομιά μας στην Ελλάδα, έχει παραχωρηθεί σε Διεθνείς Οργανισμούς, όπως παράδειγμα την ΟΥΝΕΣΚΟ, που μέσα στις αρμοδιότητες της είναι να συντηρεί – και φυσικά να μην επιτρέπει να αλλοιωθεί – το φυσικό περιβάλλον των αρχαιολογικών χώρων, που έχει στην διαχείριση της και φέρουν ιστορία αιώνων μέσα τους.

Ευτυχώς που τα λένε άλλοι για εμάς!

Με αφορμή την ακύρωση της συνάντησης Σουνάκ-Μητσοτάκη, ακούγονται από όλο τον πλανήτη φωνές διαμαρτυρίας, για τις κλεμμένες αρχαιότητες της Ελλάδος. Το θέμα, ναι μεν προβλήθηκε και από τα ΜΜΕ της Ελλάδος, αλλά με τέτοιο τρόπο, που δείχνει πολιτική σκοπιμότητα!

Μενδώνη, βραβεία, δημόσιο χρήμα & η σούπα της UNESCO!

Στις 16 Νοεμβρίου, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απένειμε το Διεθνές Βραβείο UNESCO-Ελλάδας “Μελίνα Μερκούρη” για τη Διαφύλαξη και Διαχείριση Πολιτιστικών Τοπίων στην κοινότητα…

Σας Ενδιαφέρει Επίσης