Δένδιας στο 15ο Συνέδριο της Ν.Δ:  Μήπως ζουν σε άλλη χώρα;(Βίντεο)


Γράφει η Ελευθερία Δελαγραμμάτικα

Στο  15ο  συνέδριο της ΝΔ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο και ολοκληρώθηκε στις 7/4, είδαμε το κυβερνόν κόμμα να προσπαθεί να καλύψει την αποτυχία της διακυβέρνησης του, μόνον.. με συνεχείς δηλώσεις εντυπωσιασμού, όπου τελικά μόνο αγανάκτηση μπόρεσαν να προκαλέσουν.

Στο σύνολό τους οι ομιλητές είχαν στραμμένο το βλέμμα στις κάλπες των Ευρωεκλογών. Ένας εξ αυτών ήταν κι ο Υπουργός Άμυνας, ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος κατά την ομιλία του, έκανε και την εξής δήλωση:

“Εμείς είμαστε το κόμμα των μεγάλων κοινωνικών πλειοψηφιών, το κόμμα των πολλών, διαφυλάττουμε το φιλολαϊκό και τον κοινωνικό χαρακτήρα της παράταξης μας ως κόρη οφθαλμού -είμαστε το κόμμα, που στέκεται πάντα δίπλα στους αδύναμους, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους ανέργους, αυτούς τους οποίους η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενισχύει…”

Σίγουρα ο κ. Δένδιας δεν έχει διαβάσει ποτέ την Ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματος που ανήκει όλα αυτά τα χρόνια, αν και γιόρτασαν πρόσφατα τα 50 χρόνια της ίδρυσης του! Γιατί, όποιος την διαβάσει, θα διαπιστώσει ότι ανάμεσα σε πολλά, δηλώνουν και τα εξής:

“Όλοι μιλούν για Δημοκρατία, λίγοι την καταλαβαίνουν και ολιγότεροι έχουν την θέληση και την ικανότητα να την εφαρμόσουν…. Η Ν.Δ. είναι το σύστημα εκείνο που οι ολίγοι και οι επώνυμοι καθοδηγούν αντί να καταδημαγωγούν, εκπροσωπούν αντί να καταδυναστεύουν και σε τελική ανάλυση υπηρετούν και περισσότερους και ανώνυμους…”

Δηλαδή με λίγα λόγια, ήρθαν οι “ολίγοι” και οι “επώνυμοι”- γιατί αυτοί είναι οι ειδήμονες και ξέρουν- να καθοδηγήσουν όλους εμάς, την “μάζα” όπως μας θεωρούν. Και επειδή εμείς δεν ξέρουμε… πρέπει να τους ακριβοπληρώνουμε για να μας “υπηρετούν”, νομοθετώντας απάνθρωπους φοροεισπρακτικούς νόμους και βάζοντας πρόστιμα και ποινές, όταν εμείς δεν συμμορφωνόμαστε, γιατί έτσι θα μας μάθουν την Δημοκρατία…

Την Δημοκρατία, που με ένα πολύ βολικό επίθετο, ως “Νέα”, από δημόσια διοίκηση που εκτελεί τις αποφάσεις του συνόλου των πολιτών, μεταλλάχθηκε στο “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” από τους “ολιγότερους” του επιτελικού κράτους, των “αρίστων”  και των ημετέρων.

Ίσως, κάποιος που ζει εκτός Ελλάδας και δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στην χώρα μας, να μπορούσε και να τον πιστέψει. Όμως, μιας και ο κ.Δένδιας μιλά εντός συνόρων, προφανώς και υποτίμησε την νοημοσύνη  μας. 

Εκτός, αν κι ο υπουργός και η κυβέρνηση γενικότερα, ζει σε μια άλλη χώρα ή καλύτερα… σε έναν άλλον πλανήτη και όχι στην Ελλάδα της φτώχειας, όπου ένας στους τρεις Έλληνες δεν έχει να φάει.

Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει πιάσει πάτο, είμαστε η δεύτερη χώρα από το τέλος, ανάμεσα στις 27 χώρες της Ενωμένης Ευρώπης  σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση με στοιχεία της Eurostat. Αν και δεν χρειαζόμαστε τα στατιστικά να μας περιγράψουν αυτό που βιώνουμε…

Οι νέοι μας αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν λόγω της αυξημένης ανεργίας και δεν τους περιμένουμε να επιστρέψουν, αν δεν αλλάξουν δομικά οι συνθήκες στην χώρα μας!

 Άλλωστε, όλοι θυμόμαστε και την συνάντηση του Κ.Μητσοτάκη με νέους ανθρώπους, που ενώ αγωνιούσαν για το μέλλον τους κι είχαν λαχτάρα να ακούσουν κάτι ελπιδοφόρο τότε ο “όλα καλά τα κάναμε”  Πρωθυπουργός είχε βρει την “λύση”, την οποία και τους πρότεινε ευθαρσώς: “Να φύγετε στο εξωτερικό, αφού δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα…”. Αυτήν την πολιτική χάραξε και συνεχίζει, η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ακόμη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ξεχειλίζει και η απογοήτευση και ο θυμός της ελληνικής κοινωνίας για την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής από την “φιλολαϊκή παράταξη” … Σκέψου να μην ήταν!

Για ποιο κόμμα λοιπόν ομιλούν με “κοινωνικό χαρακτήρα”;

Αυτό, της “ατομικής ευθύνης”, που σε κάθε φυσική καταστροφή με ένα μήνυμα 112 “εκκενώστε” αφήνει  να καίγονται – ή και να πνίγονται άνθρωποι και να  καταστρέφονται περιουσίες; Mε την πολιτεία να είναι πάντα απούσα, αδιαφορώντας και αφήνοντας τους πληγέντες να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους;

 Είδαμε όλοι μας τι έγινε, στην Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Ρόδο, στην Δαδιά, στο Αρκαλοχώρι…  και τέλος στα Τέμπη, που έχασαν την ζωή τους 57 άτομα λόγω της έλλειψης ασφάλειας, επειδή οι κυβερνώντες δεν εκπλήρωσαν την σύμβαση 717… και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα για το έγκλημα που το θεωρούν μάλιστα και “μπαγιάτικο”!

Για ποια  Ελλάδα μιλούν;

Γι αυτή που νιώθουμε φόβο κι ανασφάλεια λόγω της συνεχούς αυξημένης βίας και εγκληματικότητας, ακόμα και σε ανήλικους;

Είδαμε πρόσφατα τον θάνατο της 28χρονης μπροστά από το φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος Αγ. Αναργύρων. Ποιοι ευθύνονται για την αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων; για το μη άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και την παντελή έλλειψη εξοπλισμού; Ή για όλα φταίνε οι τελευταίοι “τροχοί της αμάξης”, όπως διατείνονται στα τηλεπλυντήρια; 

Για ποια Ελλάδα μιλούν;

Γι’ αυτή, που λόγω της εγκληματικής έλλειψης παροχών υγείας, ο πολίτης πεθαίνει, αν δεν βάλει βαθιά το χέρι του στην τσέπη για την “δημόσια υγεία” που την  έχει ήδη χρυσοπληρώσει;

Το κόμμα λοιπόν που “στέκεται πάντα δίπλα στους αδύναμους, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους ανέργους”, τους πέταξε ένα πράσινο, μπλε, κίτρινο, κόκκινο τιμολόγιο ενέργειας και άφησε τους πολίτες απροστάτευτους στην βορά εταιρικών συμφερόντων, για ένα κοινωνικό αγαθό που αποτελεί ανθρώπινο θεμελιώδες δικαίωμα και θα έπρεπε να φτάνει απρόσκοπτα και με πολύ χαμηλό κόστος σε όλους τους πολίτες…

Αυτό “το κόμμα των αδύναμων”, ψήφισε όλα τα μνημόνια, μείωσε μισθούς και συντάξεις, τσάκισε στην φορολογία τους ελεύθερους επαγγελματίες, πτώχευσε τους Έλληνες και τώρα μοιράζει στα πλαίσια της “κοινωνικής πολιτικής” από τα δικά μας χρήματα, τα κουπόνια της ντροπής, ονοματίζοντας τα κατ’ ευφημισμόν ως  “market pass”, fuel pass…και δεν συμμαζεύεται!

Ας μην μιλήσουμε για αν-ελεύθερο Τύπο, για τα δανειζόμενα και λιστοπετσωμένα ΜΜΕ, την φίμωση του πολίτη και για την ανυπαρξία κράτους δικαίου, όπου πρόσφατα, με το ψήφισμα -καταδίκη του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μας το επιβεβαίωσαν και οι ξένοι… λες και δεν τα ήξεραν, ή δεν είναι συνένοχοι στην τρέλα! 

Ως Υπουργός Άμυνας λοιπόν, ας μας πει ο κ. Δένδιας πώς δέχεται να δώσει στην Ουκρανία αμυντικό εξοπλισμό αξίας πάνω από  2 δις ευρώ, που έχει πληρωθεί με δημόσιο χρήμα, για να λάβει Αμερικανική βοήθεια 200 εκ. δολαρίων;

Τελικά, η λίστα από το “κοινωνικό και φιλολαϊκό” έργο του κόμματος της Ν.Δ είναι ατελείωτη και μάλλον θα μπορούσαμε να γράφαμε βιβλίο… 

Θα κλείσουμε όμως αυτό το άρθρο, εν όψει των ευρωεκλογών, με τα τελευταία λόγια του Υπουργού που ανέφερε ότι: “Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, είμαστε συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι…”

 “Συνοιδοιπόροι” είμαστε, όποτε σας συμφέρει, αλλιώς “να μην ασχολούνται με τα εσωτερικά μας” και αλλάζετε μονοπάτι…

 Ας μας πει λοιπόν αυτή η “παράταξη της πλειοψηφίας” σε όλους εμάς τους αδαείς, που πληρώνουμε στα πάντα ΦΠΑ και μάλιστα, τον υψηλότερο στην Ευρώπη και κάθε 4 χρόνια  στέλνουμε στην Ε.Ε ένα ολόκληρο ΑΕΠ της χώρας, πού ακριβώς πάνε τα λεφτά μας;;;  Γιατί οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ανθίζουν και η Ελλάδα μαραζώνει  και παρακμάζει χρόνο με το χρόνο;;

Γιατί δεν έχουμε κάνει ένα “ταμείο” με τους συνέταιρους μας, όπως θα κάναμε σε μια οποιαδήποτε εταιρία που θα ήμασταν “συμμέτοχοι”, όπως λέει; Πόσο μάλλον, αν διαπιστώναμε ότι μας έχουν χρεώσει μέχρι τον λαιμό, εμάς και τις ερχόμενες γενιές.

Επειδή τώρα είναι η ευκαιρία να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα, στις ευρωεκλογές λοιπόν, θα πρέπει με την ψήφο μας να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και να ακουστεί επιτέλους δυνατά, η φωνή όλων ημών των “ανωνύμων” πολιτών, που πληρώνουμε πάντα πολύ ακριβά το “μάρμαρο”, χωρίς να έχουμε διεκδικήσει και λάβει ποτέ τα δίκαια και τα δικαιώματα μας.


Visited 60 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *