ΕΕ: Κατακεραυνώνει την Ελλάδα για το Κράτος Δικαίου


Γράφει η Ασημίνα Τσιριγώτη

Μετά την Ουγγαρία σειρά έχει η Ελλάδα! Την Τετάρτη 8-2-2024, το Ευρωκοινοβούλιο, καταδίκασε με ψήφισμα του, την Ελλάδα, για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου. Ένα ψήφισμα, που απειλεί με περικοπές την χρηματοδότηση της Ελλάδος , από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν συμμορφωθεί με το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων .


Είναι γεγονός, ότι εντυπωσιαστήκαμε, με την όψιμη ευαισθητοποίηση της Ε.Ε, σε σημείο που αναρωτιόμαστε πού την είχαν θαμμένη τόση ευαισθησία, για δεκαετίες!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Ελλάδα έγινε επίσημα μέλος της Ε.Ε το 1981 (ΕΟΚ την λέγαμε τότε την Ένωση) και 43 χρόνια μετά – εγκαίρως δεν το λες – θυμήθηκαν οι Ευρωπαίοι Συνεταίροι μας, να ελέγξουν, αν λειτουργεί το Κράτος Δικαίου και αν έχουμε Ελευθερία του Τύπου! Και αφού διαπίστωσαν πως πάσχουμε και στα δυο, αποφάσισαν να μας συμμορφώσουν.


Βέβαια αναρωτιόμαστε, γιατί η Ε.Ε χρειάζεται μισό αιώνα για να εντοπίσει κάποιο πρόβλημα, που προφανώς υπάρχει στα κράτη-μέλη της; Είναι ανίκανη ως Ηγεσία; Ή υπάρχει κάποια σκοπιμότητα για αυτή τη χρονοκαθυστέρηση;


Και άντε να δεχτούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ηγεσία, δεν είχε σαφή εικόνα για την κατάσταση που επικρατούσε και εξακολουθεί να επικρατεί στην Ελλάδα. Όμως από το 2010, που ήμασταν σε συνεχή και αυστηρή επιτήρηση από την Ευρώπη, λόγω των μνημονίων, που οι ‘’τροϊκανοί’’ μας έγιναν στενός κορσές με τις συχνότατες επισκέψεις τους, δεν πήραν χαμπάρι τι συνέβαινε στη χώρα;

Δεν διαπίστωσαν ούτε τότε το ανύπαρκτο Κράτος Δικαίου και τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ;


Δεν είδαν το σαθρό σύστημα, της υποτιθέμενης Δικαιοσύνης και των κατευθυνόμενων αποφάσεων της;

Δεν αντιλήφθηκαν τις κατευθυνόμενες ειδήσεις, που συστηματικά παραποιούσαν τα γεγονότα, για να μπερδεύουν και να παραπληροφορούν τους πολίτες;


Φυσικά και τα αντιλήφθηκαν αλλά, είναι προφανές ότι δεκάρα δεν έδιναν γι αυτά, οι λατρευτοί Εταίροι.
Και γιατί να τους νοιάζει άλλωστε; Το θέμα τους ήταν απλά να εκπληρωθούν οι επαίσχυντοι όροι των μνημονίων! Δηλαδή το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας ημών των Ελλήνων! Έτσι δεν έμεινε ούτε η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας αλώβητη και παραδώσαμε κάθε περιουσιακό στοιχείο αμετάκλητα και άνευ όρων!


Το Κράτος δικαίου, ούτε την Ε.Ε, ούτε τις ελληνικές κυβερνήσεις απασχόλησε διόλου! Και βεβαίως, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ο χειραγωγούμενος δημοσιογραφικός λόγος (με το αζημίωτο φυσικά) σιγοντάριζαν τις θέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, συμβάλλοντας δραστικά στο να προβάλλουν, ως σωτήρια λύση το δημόσιο ξεπούλημα .


Θυμήθηκε μόνο, η Ε.Ε να μας τιμωρήσει ακριβώς τώρα και να βάλει οικονομικές κυρώσεις, τώρα, που δεν έχουμε κάτι άλλο να παραχωρήσουμε, και ανακαλύπτει ότι δεν έχουμε Κράτος Δικαίου λες και είχαμε όταν μπήκαμε στην Ε.Ε.! Και συνεχίζει… να ανακαλύπτει, την μη ελευθερία του Τύπου -καινούργιο για αυτήν- και αυτό!


Έρχεται λοιπόν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο περιβόητο ψήφισμα του κατά της Ελλάδας καταγράφει τις φυσικές και προφορικές απειλές καθώς και τις καταχρηστικές αγωγές εναντίον δημοσιογράφων από υψηλά ιστάμενους πολιτικούς και κοντινούς του κυρ΄ Πρωθυπουργού μας. Θυμήθηκε το κοινοβούλιο το «Predador» – το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης και την εργαλειοποίηση του όρου «απειλή για την εθνική ασφάλεια», αλλά και την απόλυτη επιρροή του Μητσοτάκη στην ΕΥΠ.


Θυμήθηκε τώρα η Ένωση πως δεν έχουμε εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Καραϊβάζ, πως είναι προβληματική η λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών όπως της ΑΑΔΕ (εδώ γελάνε και οι πέτρες αφού κατ΄ εντολήν της Ευρώπης δημιουργήθηκε ) και της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.


Τώρα τους έπιασε ο πόνος τους Ευρωβουλευτές για την πολιτική αμεροληψία στην Ελλάδα με αφορμή το τραγικό γεγονός των Τεμπών και καλούν με το ψήφισμα τους την Κομισιόν να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα «εργαλεία» για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των αξιών της Ε.Ε στην Ελλάδα.


Φυσικά και είναι κατάπτυστα και εγκληματικά όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας, αλλά το γεγονός πως έρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή να επικαλεστεί παραβιάσεις των αξιών της στην Ελλάδα , πραγματικά μας ξεπερνάει!!!


Μία Ευρωπαϊκή Ένωση που μας υποδεικνύει τις αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθεροτυπίας και κόπτεται να μας τις επιβάλλει λες και η ίδια τις εφάρμοσε ποτέ!

Φαίνεται ξεχνά η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι..


Η δικαιοσύνη, διανέμεται ισότιμα σε όλους τους πολίτες χωρίς εξαιρέσεις και παρεμβάσεις!
Πότε το εφάρμοσε αυτό;


Ότι ο ελεύθερος λόγος, ο τεκμηριωμένος με αποδεικτική διεργασία, άρα αυτός που περιέχει αλήθεια και λογική, είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων!
Πότε το απαίτησε αυτό;

Ότι η Δημοκρατία όπως δηλώνει και το όνομα της -κρατείν τω δήμω- είναι η εξουσία που πηγάζει από τους πολίτες και ασκείται από τους πολίτες!
Πότε το επέβαλε αυτό;


Αυτά ξεχνά ή μάλλον δεν θέλει να θυμάται η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν κουνάει το δάχτυλο στη χώρα των Ελλήνων, στη Χώρα που δυστυχώς για αιώνες την κυβερνούν ανδρείκελα πολιτικών…


Visited 14 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *