Ο Ντελάλης, το Πλεόνασμα & τα Ψέματα: Ελληνικό Πρωτογενές Πλεόνασμα με Πήλινα Πόδια


Γράφει ο Χάρης Δαμίγος

Πριν από πολλά χρόνια που δεν υπήρχε ίντερνετ, τηλεόραση με αυτή την μορφή, κινητά και λοιπά μέσα (κοροΐδευσης), υπήρχε ένα επάγγελμα που τότε ευημερούσε, ενώ σήμερα έχει χαθεί και πολλοί λίγοι θα το θυμάστε, ή ακόμα λιγότεροι θα το ξέρετε. 

Το επάγγελμα δεν είναι άλλο από του “ντελάλη”, του ανθρώπου που έβγαινε και φώναζε για τυχόν νέα, ειδήσεις, αποκαλύψεις με ένα πάκο εφημερίδες παραμάσχαλα και δώστου τρεχάλα να ενημερώσει πρώτος, έτσι ώστε να πουλήσει το πακέτο και να πληρωθεί. Όλα πήγαιναν μια χαρά, αλλά οι κοροϊδεύοντες διορισμένοι κυβερνώντες έκαναν μια ιατρική διάγνωση, η οποία έλεγε ότι ο πληθυσμός υποσιτιζόταν από το κουτόχορτο που σέρβιραν και αποφάσισαν να αναπτύξουν την γραμμή παραγωγής. Έτσι τα μυαλά αυτά έδωσαν εντολή να αναπτυχθεί το πρώτο μέσο παραγωγής του πνευματικού κουτόχορτου και ξεκίνησε η τηλεόραση.. Όταν είδαν ότι ο κόσμος ανταποκρινόταν με θεαματικά αποτελέσματα, ανέπτυξαν και τα παραπάνω που σας έγραψα, τα μέσα κοροΐδευσης. 

Κάντε τώρα εικόνα τον ντελάλη να τρέχει και να φωνάζει: “Μεγάληηηη επιτυχία της κυβέεερνησης! Πρωτογενές πλεόνασμαααα…”. Οι πιθανότητες να τον κοιτούσαν σαν εξωγήινο ή να τον μάζευαν στο Δαφνί (τότε είχε χώρο) νομίζω θα ήταν 50-50. 

Τώρα όμως έχουμε τους τηλεοπτικούς, τους ιντερνετικούς, τους ραδιοφωνικούς ντελάληδες, οι οποίοι έναντι αδρής αμοιβής μας παρουσιάζουν το υποτιθέμενο πρωτογενές πλεόνασμα, σαν ένα κατόρθωμα που κατάφερε να κάνει η διορισμένη κυβέρνηση. Μας το παρουσιάζουν σαν κάτι τρομερά δύσκολο να επιτευχθεί…λες και εμάς μας ενδιαφέρει. Το 90% του πληθυσμού δεν ξέρει τι είναι, πού χρησιμοποιείται και γιατί βάλθηκαν να μας κάνουν να νιώθουμε ότι όλα πάνε πρίμα. Για να πω την αλήθεια όμως, εγώ προσωπικά άμα δεν κάνω 2 φορές την εβδομάδα συζήτηση στην εργασία μου για το πρωτογενές πλεόνασμα με θεωρώ αγράμματο!! 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες έτσι ενημερωτικά να ξέρετε ότι μια μόνο κατηγορία του πρωτογενούς πλεονάσματος υπάρχει και είναι μόνο οι φόροι. Έχουμε, λέει, πρωτογενές πλεόνασμα τώρα από φόρους που θα εισπραχθούν! Φόροι, φόροι, φόροι, το καταλάβατε; Οπότε κατά την ταπεινή μου άποψη γίνεται πολύς ntoros για το τίποτα.

Το τι στόχους βάλανε, τι στόχους πιάσανε και τους αριθμούς που μας γράφουν τα “νούμερα” που μας τα πασάρουν, εμάς δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου, αφού όλα αυτά τι είναι; Οικονομικοτραπεζικές ορολογίες, οι οποίες σαφέστατα δεν είναι υπέρ του ανθρώπου, υπέρ του συνόλου και το μόνο που κάνουν είναι να χτίζουν ένα δαιδαλώδες οικονομικό σύστημα, στο οποίο θα σε βάλουν θες δεν θες και δεν θα μπορείς να ξεφύγεις από αυτό. Μάλλον οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες, οι Μακεδόνες θα είχαν κάποιο ανάλογο οικονομικό μοντέλο και άνθισαν στην εποχή τους. Άμα ο Περικλής, ο Φίλιππος, ο Αλέξανδρος δεν είχαν πρωτογενές πλεόνασμα πως θα κάνανε αυτά που έκαναν; 

Πάμε τώρα να κάνουμε και μια άλλη σκέψη. Το ότι μας κοροϊδεύουν είναι δεδομένο και το γράφω σχεδόν πάντα σε κάθε άρθρο μου.

Το πρωτογενές πλεόνασμα όμως είναι ένας κατασκευασμένος γίγαντας με πήλινα πόδια. “Με πήλινα πόδια γιατί;” θα ρωτήσει κάποιος… Μα γιατί στηρίζεται στην φορολογία, στην εξόντωση δηλαδή των φυσικών και νομικών προσώπων. Τόσο απλά. Είναι ένα ψέμα που χρησιμοποιείται από τους σύγχρονους ντελάληδες για να μας πείσουν ότι η κυβερνητική προσπάθεια για την ανάπτυξη της οικονομίας πιάνει τόπο.. Και ερωτώ εγώ όλους αυτούς τους κοροϊδευτές του κοσμάκη: τι ψυχή θα παραδώσετε μωρέ;

Δεύτερη σκέψη. Η λέξη πρωτογενής σε οδηγεί στους τομείς που θεωρητικά έρχονται πρώτοι, όπως ας πούμε πρωτοβάθμια εκπαίδευση (δημοτικό) δευτεροβάθμια εκπαίδευση (γυμνάσιο) τριτοβάθμια (λύκειο) σωστά; Ο πρωτογενής τομέας της Ελλάδας πού ακριβώς βρίσκεται;

Γεωργία έχουμε;  Ή τα περισσότερα αγροτικά προιόντα είναι εισαγόμενα, όπως προφήτευσε ο ηθοποιός Νίκος Παπαναστασίου στην ταινία: Λαλάκης ο εισαγόμενος;

Εξόρυξη υλικών και πρώτων υλών έχουμε; Έχουμε, αλλά είναι δοσμένη  στα χέρια ημετέρων ντόπιων, ή ημετέρων του εξωτερικού, ώστε να μην τους αδικούμε και αυτούς.

Βιοτεχνία έχουμε; Είχαμε, αλλά κόστιζε τόσο ακριβά μόνο από τους φόρους που πλήρωνε η επιχείρηση και τελικά φέρνουμε το κινέζικο που στοιχίζει όσο ένα πιάτο ρύζι.

Βιομηχανία έχουμε;  Είχαμε την κρατική, αλλά ήταν τόσο ασύμφορη γιατί όλοι οι κυβερνώντες δεν είχαν άμεσο κέρδος και τα ρουσφέτια που έπρεπε να κάνουν, έβγαιναν παραπάνω από τα έσοδα της.

Είχαμε και την ιδιωτική, αλλά με όλα αυτά που είχαν να πληρώσουν οι βιομήχανοι είπαν να την κάνουν για τις γείτονες χώρες, όπου εκεί τα πράγματα ήταν πιο ήπια. Στον τομέα αυτό έπαιξε και έναν άσχημο ρόλο ο συνδικαλισμός, ο οποίος δεν είναι κακός, αλλά όταν κομματικοποιείται γίνεται καταστροφικός. 

Παραγωγή έχουμε; Είχαμε τους αγροτοπαραγωγούς, είχαμε τους κτηνοτρόφους, πάνε και αυτοί. Άμα θες να γίνεις παραγωγός πρέπει να κάνεις τάμα μην πέσει καμιά βροχή Σαββατοκύριακο, μην χιονίσει μέρα, γιατί άμα συμβεί αυτό το κράτος θα σου δώσει αποζημίωση από το πρωτογενές πλεόνασμα, αφού κάνεις τα χαρτιά σου και ελέγξουν ότι όντως έβρεξε και χιόνισε και δεν το έβγαλες από το μυαλό σου. Άμα θες να γίνεις κτηνοτρόφος, κάνε τάμα μην πιάσει τα ζώα καμιά ζαλάδα, κανά φτέρνισμα, γιατί θα σε πάνε στα σφαγεία παρέα τους..

Αγαπητοί φίλοι και φίλες ελπίζω να καταλάβατε, γιατί και ένα μικρό παιδί πλέον καταλαβαίνει αν διαβάσει το άρθρο, ότι όλο αυτό είναι πολύ καλοστημένο σχέδιο. Το σχέδιο της αποβιομηχανοποίησης και της μεταποίησης της Ελλάδας. 

Ξεκίνησε σιγά σιγά με τον λαοπλάνο ηγέτη του  Πασοκ το 1981 που παρέλαβε “καμένη γη” και αντί να την κάνει γόνιμη, έδωσε την βενζίνη και το σπίρτο στους επόμενους μαθητές. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι και πριν από αυτόν, οι προηγούμενοι ήταν άγγελοι, αλλά κάποιος πρέπει να κάνει το δυνατό ξεκίνημα, όπως ας πούμε στην εποχή μας έκανε ο Τσίπρας με την Μακεδονία. Άρα, πού καταλήγουμε;

Ότι, αν ένα κράτος δεν έχει πρωτογενή τομέα, όσα πρωτογενή πλεονάσματα και να έχει είναι ψεύτικα με πήλινα πόδια.

Ειδικά από την περίοδο, που ο ποδηλατοπέφτης Παπανδρέου Γιώργος μας έβαλε στα μνημόνια μέχρι και σήμερα, ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκλεισαν είναι μη αποτυπώσιμος, αφού κανείς τους δεν θέλει να χαλάσει την συνταγή του πρωτογενούς πλεονάσματος. Νομίζω όλοι έχετε δει ακόμα και στα μέσα εξαπάτησης, ότι χιλιάδες επιχειρήσεις όλων των τομέων που έγραψα παραπάνω έκλεισαν.

Έκλεισαν πολύ πρόσφατα και από τις τελευταίες μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις όπως η Γιούλα, η Sonoco, ο Βαρβαρέσος, ο Τσάνταλης και πολλοί άλλοι. Μην συζητήσουμε για ναυπηγεία, ΕΛΒΟ, ΕΒΟ, Ολυμπιακή αεροπορία, γιατί εκεί θα ανεβάσουμε πίεση!

Την καμπάνα κρούει και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο οποίος μας μπέρδεψε λίγο, γιατί είπε στην αρχή της ομιλίας του ότι θέλει να είναι ειλικρινής! Ειλικρινής και πρόεδρος του ΣΕΒ νομίζω δεν ταιριάζουν, αλλά το προσπερνάμε και μένουμε στα λόγια του: “το 2024 λέει οι επενδύσεις είναι λιγότερες από του 2023 και αν δεν γίνουν άλματα στην άνοδο της παραγωγικότητας θα έχουμε πρόβλημα”. Πρόεδρε μου, θα φάμε τα μουστάκια μας τώρα! Θα τα φάμε, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι επενδύσεις είναι λιγότερες, αφού τα χρήματα που φεσώθηκε η Ελλάδα μέσω του Τ.Χ.Σ το 70% αν θυμάμαι καλά του ποσού πρέπει να διατεθούν σε ιδιωτικές επενδύσεις! Δηλαδή δανείστηκε η Ελλάδα (χωρίς να μας ρωτήσουν) για να πάνε τα χρήματα στις ιδιωτικές επενδύσεις και εσείς μας λέτε ότι ήταν λιγότερες;

Αποφασίστε ποιός λέει ψέματα. Επίσης, άμα θέλετε να γίνουν πραγματικά άλματα παραδώστε την θέση σας στον μοναδικό Έλληνα που ξέρει από αυτά τον Μίλτο Τεντόγλου.

Όσοι μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν ακόμα, είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτό το κακό αποτέλεσμα του πρωτογενή τομέα, όπως επίσης και για το ψεύτικο πρωτογενές πλεόνασμα. Βιώσιμη οικονομία γίνεται μόνο με ενίσχυση του πρωτογενή τομέα, των παραγωγικών υποδομών και την ανάπτυξη της τεχνολογίας, δημιουργώντας έναν πανίσχυρο και αυτοδύναμο βιομηχανικό – βιοτεχνικό τομέα, άξιο και ικανό να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες προκλήσεις.

Η λέξη “ευρεσιτεχνία” είναι κάτι το οποίο ο Έλληνας το ξέρει, δεν θα πάει βάσει του βιβλίου, θα κάνει την πατέντα του. Άρα ο εφευρέτης πολίτης μπορεί προσφέρει με την ευφυΐα του στην πολιτεία. Η βιομηχανία μπορεί να στηριχθεί στις πρώτες ύλες της Ελληνικής γης που είναι πολλές. Ο αέρας, το νερό, ο ήλιος, το υπέδαφος μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τρόπο που δεν θα αλλάζουν την ιδιότητα τους. Η πολιτεία, λοιπόν, μπορεί να καταστήσει το κράτος αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά.

Ο βιοτεχνικός κλάδος είναι παραδοσιακά μέσα στην διαχρονική έκφραση τέχνης του γένους μας.

Αγγειοπλαστική, σιδηρουργία,χαλκουργία, αργυροχοΐα χρυσοχοΐα μπορούν και επιβάλλεται να ενισχυθούν ιδιαιτέρως, αφού είναι μερικά από αυτά που μας έχουν αναδείξει εδώ και χιλιάδες χρόνια. 

Επίσης κάτι που έχει εξαφανιστεί και νομίζω είναι σημαντικό να ξαναζωντανέψει είναι η οικοτεχνία. Όσο και αν είναι παράξενο, ο τομέας αυτός είχε μεγάλη απήχηση μέχρι να βγουν οι βιομηχανίες που στον βωμό του κέρδους εξαφάνισαν τον τομέα αυτό. 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες κλείνω το άρθρο λέγοντας ότι, όσα ψέματα και να πουν κάποια στιγμή η τσιχλόφουσκα θα σκάσει και όταν σκάσει τα πήλινα πόδια θα γίνουν κομμάτια. Ας φροντίσουμε τα συντρίμια να μην πέσουν πάνω μας.



Visited 23 times, 2 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *