Σοκάρουν τα διαρκή περιστατικά βίας ανηλίκων…Η Πολιτεία πρέπει να αλλάξει από την ρίζα της!


Γράφει η Αμέρισσα Αποκρεμιώτη

Ακόμα δύο απίστευτα περιστατικά ανάμεσα στα πολλά που δυστυχώς μάθαμε να ακούμε πλέον στη χώρα μας σημειώθηκαν τις ημέρες που πέρασαν. Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας 19χρονος Γεωργιανός μπήκε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών στην Κυψέλη και με ένα σφυρί και ένα μαχαίρι τραυμάτισε έναν μαθητή από την Νιγηρία, καθώς και τον διευθυντή του σχολείου. Ο λόγος της επίθεσης αφορούσε την εκδίκηση που ήθελε να πάρει ο Γεωργιανός, γιατί ο μαθητής είχε προηγούμενη διαμάχη με τον αδερφό του δράστη.

Πριν λίγες μέρες, επίσης μας άφησε άναυδους ένα βίντεο που βγήκε στην δημοσιότητα με τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 14χρονου κοριτσιού από συνομήλική της στην Ελευσίνα

Ο άγριος ξυλοδαρμός της ανήλικης συνέβει σε κεντρικό δρόμο της Ελευσίνας, εκτός σχολικού συγκροτήματος, με τους συμμαθητές των δύο κοριτσιών να καταγράφουν με τα κινητά τους το απίστευτο περιστατικό.

Απ’ ότι φαίνεται, η βία δεν έχει εθνικότητα ούτε κοινωνικό στάτους και όσον αφορά τους ανήλικους τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, το φαινόμενο είναι τραγικά συχνό.

Να αναφέρουμε ως δείγμα ότι 1.350 συνολικά ανήλικοι συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα τον Σεπτέμβριο, για διάφορα αδικήματα μεταξύ των οποίων η Ελληνική αστυνομία έχει καταγράψει κλοπές και ληστείες, βιασμούς και πορνογραφία.

Σε μόλις 1 χρόνο η παραβατικότητα ανήλικων παιδιών κάτω των 14 ετών αυξήθηκε κατά ποσοστό 52%, ενώ παράλληλα το 16% των περιστατικών αυτών διαδραματίζεται στο σχολικό προαύλιο. Πώς φτάσαμε ως εδώ; Τι είναι αυτό που ώθησε εκεί, το πιο καθαρό κύτταρο της κοινωνίας, τα παιδιά; 

Αν και η παραβατικότητα ανηλίκων είναι πολυσύνθετη, όσον αφορά τα παιδιά μας, το πρώτο που πρέπει να ρωτήσουμε ευθέως τους εαυτούς μας, είναι πού φταίμε εμείς, οι ενήλικες. Γιατί υπεύθυνοι για τα παιδιά αυτά, είμαστε εμείς. Τις δικές μας αξίες ακολουθούν. Οι γονείς, οι δάσκαλοι και η πολιτεία είναι που παράγει τα πρότυπά τους και τις αρχές μέσα στις οποίες μεγαλώνουν! Η πολιτεία  και οι ηγέτες της, που αφήνουν ελεύθερο έναν παιδοβιαστή, που δικάζουν μόνοι τους ως άλλη Θέτις το έγκλημα των Τεμπών και βγάζουν τους εαυτούς τους χωρίς πολιτική ευθύνη, που δίνει στον εαυτό της ασυλία, διαλέγει για τα δικά της παιδιά ιδιωτικά σχολεία, βάζει αλλοδαπούς στη χώρα, χωρίς να κάνει σωστό έλεγχο της ταυτότητάς τους, ιδιαίτερα όσον αφορά την ηλικία τους και δεν παίρνει έντιμα την ευθύνη για κανένα σκάνδαλο από τα πολλά, στα οποία στελέχη της είχαν ανάμειξη. 

Όταν η πολιτεία είναι ανέντιμη και επιδεικτικά ευκατάστατη σε σχέση με τους πολίτες της, τι περιμένουμε πάρουν τα παιδιά μας ως αίσθηση ζωής; 

Η διαφορετικότητα αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα εμπλοκής των ανηλίκων σε περιστατικά βίας και εκφοβισμού. Με την έλευση αλλοδαπών στη χώρα μας, το φαινόμενο εντάθηκε και γι’ αυτό πρέπει να αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού από το σύνολο της κοινωνίας. Πρέπει να προστατευθούν και οι άνθρωποι που άφησαν πίσω τους την πατρίδα τους και όσα γνώριζαν, αλλά και τα παιδιά μας.

Σίγουρα έχει παίξει το ρόλο της και η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι γιατί φταίνε τα ίδια τα μέσα,  αλλά οι αξίες που προβάλλονται μέσα από αυτά. Ένας κόσμος εξωπραγματικός με “ήρωες-πρότυπα” που ζουν στη χλιδή και το εύκολο κέρδος, τη χρήση και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, δίχως κανονική εργασία, με εθισμό στη βία και το σεξ, με “εξιδανίκευση” της παραβατικότητας και του εύκολου παράνομου χρήματος… Επομένως, μπορούμε να μιλήσουμε περισσότερο για μία κρίση αξιών και εδώ είναι που ο συνδυασμός με την χλιδή και την αποφυγή κάθε ευθύνης της ηγεσίας της χώρας, ό,τι κι αν πεις στα παιδιά σου, το βίωμα πάντα θα νικάει. Και βιώνουν σ’ αυτόν τον βρώμικο κόσμο, με βρώμικους ηγέτες να έχουν τα ηνία.

Δεν θα είχε κανένα λόγο ένας ανήλικος άνθρωπος να φθονεί και να κλέβει αγαθά, αν είχε αφθονία επιλογών δημιουργικής απασχόλησης στο σχολικό του περιβάλλον και αν, με την σχετική στήριξη της πολιτείας, υπήρχε αφθονία υλικών και αξιών στην οικογένειά του. Η πολιτεία πρέπει να αλλάξει από τη ρίζα της, εάν θέλουμε να να μην διαλυθεί άλλο, το ίδιο μας το σπλάχνο, οι νέοι μας!

Καλύτερα να γίνουν πράξη, τα λόγια εκείνων που χαρακτηρίζονται “ψεκασμένοι” και “τρελοί”, γιατί μάλλον “τρελό” σε ονομάζει αυτό το καθεστώς, όταν δεν έχεις διαπλοκή και αρνείσαι να μπεις στο βρώμικο παιχνίδι του.

Τα λόγια εκείνων που έγιναν δέσμευση στην Ανώτατη δικαστική αρχή της χώρας ότι “Τα σχολεία θα είναι τα εκκολαπτήρια των νέων Ελληνικών Γενεών και θα λειτουργούν για την παραγωγή των νέων πολιτών με τη δόμηση του σώματός τους, της ψυχής τους και του πνεύματος τους, ώστε να αξιώνονται για να πάρουν την Ελλήνων Πολιτεία στα χέρια τους” και ότι

Τα σχολεία χωρίς κανένα οικονομικό περιορισμό θα έχουν ότι κάθε σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή απαιτεί για την επίτευξη του σκοπού τους μέχρι θέατρα για παραστάσεις μάθησης, όπως μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Αυτό σημαίνει ότι το σχολείο θα ικανοποιεί και θα αναπτύσσει όλη την δημιουργική ικανότητα των Ελληνόπουλων.


Visited 24 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *