Ελληνική Γλώσσα: Η Αναγνώριση της Παγκόσμιας Επιρροής της & οι υπόλοιπες κατασκευασμένες διάλεκτοι


Γράφει η Αργυρώ Παναγιωτοπούλου

Η 9η Φεβρουαρίου θα ανακηρυχθεί επισήμως ως “Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας” κι η τελική απόφαση πρόκειται να ανακοινωθεί κατά τη 43η Γενική Διάσκεψη της UNESCO, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2025 στη Σαμαρκάνδη στο Ουζμπεκιστάν.

Η UNESCO, που ανήκει στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, έχει την έδρα της στο Παρίσι κι  ορίζει ως αντικείμενό της την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες και την Επικοινωνία και Πληροφόρηση.Ο Διεθνής αυτός οργανισμός λοιπόν, έρχεται να  αναγνωρίσει τη διαχρονικότητα της γλώσσας μας, τη συμβολή της στην Επιστήμη και τον Πολιτισμό, καθώς και την ευρύτατη χρήση της, χάρη στην Ελληνική Διασπορά. 

Τη Δευτέρα 14 Απριλίου, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO υιοθέτησε, με ομόφωνη απόφαση, την πρόταση για την “Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας”, αποδίδοντας με την κίνησή της αυτή, έναν ελάχιστο φόρο τιμής προς την παγκόσμια προσφορά της γλώσσας μας στην πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Όπως μας ανακοινώνει το ΥΠΕΞ, η απόφαση αυτή αποτελεί “το επιστέγασμα διαχρονικών προσπαθειών του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συντονισμό με τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην UNESCO, με την επιστημονική υποστήριξη του Καθηγητή Γλωσσολογίας, Γεωργίου Μπαμπινιώτη”. Στην ίδια αυτή ανακοίνωση, σημειώνεται χαρακτηριστικά : “Με την απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου, αναγνωρίζεται η οικουμενικότητα …η αδιάσπαστη συνέχεια 40 αιώνων προφορικής παράδοσης και 35 αιώνων γραπτής παράδοσης της ελληνικής γλώσσας, η επίδρασή της σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, καθώς και το γεγονός ότι αποτελεί μέχρι σήμερα ανεξάντλητη πηγή της διεθνούς επιστημονικής ορολογίας”.

Η ελληνική γλώσσα αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, έναν ανεκτίμητο θησαυρό γραμμάτων για τη σύνθεση λέξεων και νοημάτων, που δόθηκε ως θείο δώρο από τους θεούς, ως βάση και θεμέλιο για τη δημιουργία του Ελληνικού Πολιτισμού, ο οποίος έδωσε τα φώτα του σε όλη την ανθρωπότητα.

Η συμβολή της ήταν, είναι και θα είναι τεράστια, στις Τέχνες και τις Επιστήμες, σε ολόκληρο τον πλανήτη μας. Σχολιάζοντας την επισήμανση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNESCO σχετικά με την “ανεξάντλητη πηγή της διεθνούς επιστημονικής ορολογίας”, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αν – εντελώς υποθετικά – αφαιρούσαμε όλα τα ελληνικά στοιχεία από την Παγκόσμια Ιατρική Επιστήμη, για παράδειγμα, θα έμεναν μόνον ασύνδετες μεταξύ τους λέξεις, χωρίς κανένα νόημα!

Η Ελληνική γλώσσα εδραιώθηκε πάνω στη γεωμετρική και μαθηματική βάση και δόμηση των ίδιων των συμβόλων – γραμμάτων της, προβάλλοντας και φανερώνοντας με σύμβολα, εκείνες τις δυνάμεις και δυνατότητες, οι οποίες συνδεόμενες αρμονικά, θα συνθέσουν ένα πεδίο αέναης νοηματικής δημιουργίας, διατηρώντας πάντα τον άνθρωπο στη σταθερή τροχιά της ευδαιμονίας και ευζωίας του, όπου θα μπορεί να ανελίσσεται αενάως μέσα στον άχρονο χρόνο. 

Με αυτόν τον τρόπο, η ελληνική μας γλώσσα θεμελίωσε έναν ακλόνητο πυλώνα επικοινωνίας και συνεννόησης, που δίνει τη δυνατότητα στις κοινωνίες των ανθρώπων να παράγουν συνεχώς δημιουργικό έργο προς το συνολικό τους όφελος, δικαιώνοντας έτσι τον λόγο της ύπαρξής τους και τον προορισμό τους.

Οι επιστήμονες της σύγχρονης Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής, Κυβερνητικής και συναφών κλάδων, αναγνωρίζοντας την αστείρευτη δημιουργικότητα της Ελληνικής Γλώσσας, τη χαρακτηρίζουν ως “γλώσσα μη οριακή”, διότι σε αυτήν δεν υπάρχουν περιοριστικά όρια. Ισχυρίζονται ότι οι επιστήμες τους, βρίσκουν μόνο στην Ελληνική το κατάλληλο λεκτικό υλικό που χρειάζονται για να προχωρήσουν, καθώς, τα τέλεια προγράμματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής, σε ολοκληρώματα και σε τέλεια οχήματα παραστατικά, πράγμα αδύνατο να πραγματοποιηθεί σε άλλες γλώσσες. Αυτό συμβαίνει, όπως ομολογούν οι ίδιοι, διότι η Ελληνική γλώσσα έχει μαθηματική δομή, επιτρέποντας έτσι τη γεωμετρική της απεικόνιση. 

Ο καθηγητής Ηλεκτρονικής Τέοντορ Μπρούνερ, μιλώντας για το πρόγραμμα ”Ίβυκος” – TLG (Thesaurus Linguae Graecae – Θησαυρός Ελληνικής Γλώσσης), όπου συμμετείχε, είπε μιλώντας γι’ αυτό : “ Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια (σπαταλώνται) για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε : Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Κι η επαφή μας μ΄αυτούς, θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας”. 

Οι καθηγητές της Πληροφορικής, χαρακτήρισαν την Ελληνική ως τη μοναδική “νοηματική” γλώσσα, επειδή έχει ακριβώς πρωτογενή σχέση ανάμεσα στο “σημαίνον” και το “σημαινόμενον”, όπως για παράδειγμα “γεω-μετρία” (γη + μετρώ). Η αιτιώδης δηλαδή αυτή σχέση, μεταξύ λέξεως και πράγματος, ιδέας ή κατάστασης, είναι ανύπαρκτη στις άλλες γλώσσες, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως “σημειολογικές” ή “συμβατικές”, επειδή σημαίνουν κάτι που απλά έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ αυτών που τις χρησιμοποιούν. 

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι μόνον η ελληνική γλώσσα μπορεί να παρέχει στις επιστήμες τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες, η επιστημονική σκέψη, απλά, αδυνατεί να προχωρήσει.

Στο σημείο αυτό προκύπτει το αμείλικτο ερώτημα : Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης στις μέρες μας τόσων πολλών ξένων “γλωσσών”, εφόσον η γλώσσα μας χαρακτηρισμένη ως “μη οριακή”, αλλά και ως “νοηματική”, είχε τη δυνατότητα να συνδέει επικοινωνιακά, και νοητικά όλους τους ανθρώπους του πλανήτη; 

Σήμερα, στα περίπου 200 ανεξάρτητα κράτη της γης, ομιλούνται γύρω στις 6.900 καταγεγραμμένες γλώσσες, ένας αριθμός που τρομάζει, παρόλο που οι περισσότερες  από αυτές τις γλώσσες τείνουν να εξαφανιστούν, καθώς λιγοστεύουν ολοένα και περισσότερο οι πληθυσμοί που τις μιλούν. 

Είναι αλήθεια ότι η ελληνική γλώσσα, επικοινωνιακό εργαλείο μεταξύ θεών και ανθρώπων έχει αλλοιωθεί στο πέρασμα των αιώνων από ορισμένους κύκλους που ήθελαν να διεισδύσουν ξανά στους ιερούς χώρους της Δημιουργίας μας, από όπου είχαν εκδιωχθεί ως έκπτωτοι, διότι παρέβησαν τους όρκους-νόμους που είχαν δώσει.

Οι αποστάτες αυτοί, όπως ονομάστηκαν έκτοτε, λόγω της απόστασης που κράτησαν από την Δημιουργία, μην έχοντας κανένα δικό τους δομικό στοιχείο, έκλεψαν κι αλλοίωσαν τα δικά μας Ελληνικά Συμπαντικά Σύμβολα, με σκοπό να κατασκευάσουν τα δικά τους γλωσσικά μορφώματα, που αυθαίρετα ονόμασαν “γλώσσες”, ενώ δεν ήταν παρά διάλεκτοι, χωρίς καμία ετυμολογική βεβαίωση για την προέλευσή τους και φυσικά, με ανύπαρκτη γεωμετρική δόμηση.

Στη συνέχεια, επέβαλαν στους ανθρώπους, με διάφορους αθέμιτους τρόπους, τα κατασκευασμένα αυτά μορφώματα, δήθεν “γλώσσες”, διακόπτοντας έτσι την ανθρώπινη δημιουργική  πορεία, εφόσον τα ανθρώπινα δημιουργήματα δεν μπορούσαν πια να συνεννοηθούν μεταξύ τους, αλλά ούτε και να συνεργαστούν, με στόχο την ευδαιμονία τους.

Η έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους που δε μιλούσαν πια την ίδια γλώσσα, είχε σαν αποτέλεσμα τη “Βαβέλ” που ζούμε σήμερα και που μας οδηγεί στα σκοτάδια της λήθης ενός ψεύτικου χρόνου, ο οποίος μετράει αντίστροφα για ΄μάς, απομακρύνοντάς μας απο την Αρχή μας κι απειλώντας  με πλήρη αφανισμό την ύπαρξή μας.  

Οι “ψευτογλώσσες” που κατασκευάστηκαν από την αλλοίωση των Ελληνικών Συμπαντικών Συμβόλων, χωρίζονται σε τρεις βασικούς κύκλους γραφών. Ο πρώτος κύκλος, περιλαμβάνει τις γλώσσες με λατινογενή καταγωγή, όπως την Αγγλική, τη Γαλλική, την Ιταλική, την Ισπανική κ.α.

Ο δεύτερος κύκλος, αφορά τις σλαβικές γλώσσες, που κατασκευάστηκαν από το λεγόμενο Κυριλλικό αλφάβητο, λόγω του ότι ο Κύριλλος, μαζί με τον αδελφό του Μεθόδιο, ήταν αυτοί που ανέλαβαν τη διάδοση αυτού του αλφαβήτου, αρχίζοντας από τη Ρωσία.

Τέλος, ο τρίτος κύκλος, περιλαμβάνει όλες τις γραφές που χρησιμοποιούν ιδεογράμματα, όπως τα αποκαλούν, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή χιλιάδων λέξεων και συνδυασμών, που πολλές φορές δυσκολεύουν, ακόμα κι όσους μιλούν αυτές τις διαλέκτους, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.  

Εάν όμως κάποιος κοιτάξει προσεκτικά τα γράμματα και των τριών αυτών γραφών, θα παρατηρήσει ότι πρόκειται απλά για την ίδια την ελληνική γλώσσα, της οποίας τα σύμβολα παραχάραξαν κατά το δοκούν, έτσι ώστε να αλλοιώσουν τη γεωμετρική τους σύνθεση, δίνοντάς τους το χαοτικό μήνυμα και την αταξία που ήθελαν να επιβάλουν στους ανθρώπους.

Η Ελληνική γλώσσα είναι επομένως η μία και μοναδική γλώσσα του πλανήτη μας, η πρωταρχική γλώσσα των ανθρώπων κι είναι η βάση όλων των διαλέκτων που κατασκευάστηκαν στη συνέχεια, για να κομματιάσουν (κυριολεκτικά) το ανθρώπινο γένος, να το αποδυναμώσουν και τελικά να σφετεριστούν όλα τα δίκαια και τα δικαιώματά του.

Οφείλουμε να σκεφτούμε σοβαρά αυτό που μας έχει συμβεί και να αρχίσουμε να ερευνούμε προσεκτικά τα θέματα της γλώσσας μας, να κάνουμε τις συγκρίσεις μας ανάμεσα στις άλλες γραφές και τη δική μας και να αναγνωρίσουμε ότι η Ελληνική γλώσσα, με τις ηχοσυχνότητες που εκπέμπει, είναι η μόνη που μπορεί να επαναφέρει τον άνθρωπο στην Αρχική Νομοτελειακή του θέση.    

Το βιβλίο “ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΩΤΑ ΤΗΣ ΑΩ” του κ. Αρτέμη Σώρρα που διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο για όλους τους ανθρώπους, θα είναι οδηγός και πολύτιμος βοηθός, για όποιον αποφασίσει να κάνει αυτό το ταξίδι προς την αναζήτηση της Αλήθειας. 



Visited 63 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *