Ευρωεκλογές: Ο  Μητσοτάκης και στις καφετέριες… μετά τα  σουπερ- μαρκετ της γειτονιάς


Γράφει ο Χάρης Δαμίγος

Σκηνές Β. Κορέας εκτυλίχθηκαν στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, ανάστατοι οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για να δουν τι συμβαίνει! Ένας στρατός από αυτοκίνητα και ασφάλεια κατέκλυσαν ξαφνικά τις καφετέριες σε κεντρικό σημείο του Δήμου. Όταν δε, ο κόσμος είδε τον δήμαρχο να τρέχει να χαιρετήσει τον μυστήριο επισκέπτη, τι να κάνει κι αυτός; Τρέχει κι εκείνος, μαζί με τον δήμαρχο. 

Κι εκεί που περίμεναν να δουν τον Βόρειο Κορεάτη αρχηγό, βλέπουν τον Πρωθυπουργό!! Με εμφάνιση πλανητάρχη, ο Πρωθυπουργός (μόνο το Air Force1 του λείπει) είπε να κάνει μια περιοδεία σαν αυτές που κάνει μόνο όταν υπάρχουν εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι για πρώτη φορά όλα πήγαν όπως τα είχαν κανονίσει. Τι θέλω να πω αναρωτιέστε, έτσι; Εξηγώ: δεν πήγε σε σούπερ μάρκετ να υποστηρίξει την επιτυχημένη κυβερνητική πολιτική των μειωμένων τιμών, γιατί μπορεί να βρίσκεται κάποιος/α κακοπροαίρετος/η και να ρώταγε: “Η φέτα στην Ιρλανδία έχει κάτω από το μισό της τιμής που έχει στην χώρα μας, πως το εξηγείτε αυτό;”  Επίσης, δεν τον πήγαν σε κατάστημα ρούχων, οπότε δεν υπέπεσε στο σφάλμα να χαιρετήσει την κούκλα της βιτρίνας.

Οι αδρά πληρωμένοι σύμβουλοί του, αποφάσισαν να τον πάνε σε πιο ασφαλές μέρος και σκέφτηκαν να τον πάνε σε καφετέρια, πιθανώς με το σκεπτικό ότι “τι μπορεί να κάνει λάθος στην καφετέρια”; Βέβαια, αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι “θαμώνες”, που κάθονταν αναπαυτικά στις καρέκλες, ήταν η ασφάλεια του, αλλά αυτό το προσπερνάμε.. 

Πάμε τώρα και σε έναν δρομέα μικρών αποστάσεων που έκανε την εμφάνιση του και δεν είναι άλλος από τον δήμαρχο του Αγίου Δημητρίου. Εκκίνηση από το δημαρχείο, τερματισμός η καφετέρια που ήταν ο μυστικός επισκέπτης. Μια απόσταση 80-100 μέτρων, το πολύ. Αγκαλιές, χαιρετούρες και φιλοφρονήσεις μεταξύ τους και πολλά χαμόγελα για την τιμή που είχε ο δήμαρχος να δει από κοντά ό,τι οι υπόλοιποι βλέπουμε από την τηλεόραση ή, αν μας έχουν αφήσει κάνα φράγκο στην τσέπη, αν μπορέσουμε να πεταχτούμε μέχρι το Μαράθι. 

Εδώ, να τονίσω ότι αν οι δήμαρχοι δεν ήταν πολιτικά υποχείρια των κομμάτων κι ήταν πραγματικά για τον πολίτη και τον δήμο τους, αντί για χαιρετούρες κ.λπ. θα τον ρώταγαν μπροστά στις κάμερες, γιατί ανάγκασαν τον δήμο τους αλλά κι όλους τους άλλους δήμους να διαθέσουν όλο τους το ταμειακό αποθεματικό στην κεντρική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να γίνονται ακόμα πιο δεσμευμένοι από τον κάθε έναν που κυβερνάει; Κι αν δεν το διέθεταν, εννοείται πως θα είχαν και πρόβλημα!! Αλλά τι λέω εγώ τώρα ο περίεργος, που όλα τα βλέπω στραβά;

Επανερχόμαστε τώρα στην βόλτα του πλανητάρχη με τους παρατρεχάμενους του. Ξεκινάμε με τα λίγα μαγαζιά που πέρασε και χαιρέτησε, τι να τους ευχηθούμε δεν ξέρω, αλλά ελπίζω να πήραν τα μέτρα τους και να κρέμασαν κάνα σκόρδο… Ξεκίνησε τις δηλώσεις, θέλοντας να μοιραστεί μαζί μας κάποιες σύντομες σκέψεις (μάλλον γιατί με τις μακριές δεν τα πάει καλά). 

Συνέχισε με το μαγικό: «Πρώτα και πάνω απ’ όλα ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει ποιους και ποιες ευρωβουλευτές θα τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Σώπα, τι μας λες, καλά που μας ενημέρωσες, γιατί δεν το ξέραμε! Κανένας άλλος δεν είχε τα κότσια να μας πει αυτό το πράγμα!!

Προχωράει με το μεγάλο παραμύθι που λέει: «Ποια πολιτική δύναμη θέλετε να διεκδικήσει όλα αυτά υπέρ των Ελλήνων πολιτών;» και σκέφτομαι εγώ. Ποιά να θέλω; Ποιά να θέλω; Μα αυτή που δεν δίνει στοιχεία στην επιτροπή PEGA για τις παρακολουθήσεις κι αυτή που βγάζει τρελούς τους Ευρωπαίους με το καταδικαστικό ψήφισμα. Θέλετε άλλη; Δεν νομίζω!

Έρχεται τώρα η απογείωση λέγοντας: « Η Ν.Δ θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ταχύτητα την υλοποίηση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων προς όφελος κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας», χάθηκα προς το παρόν προσπαθώντας να τις θυμηθώ, αλλά μου ήρθαν αμέσως: εξώσεις, πλειστηριασμοί, πρόστιμα, όλα πάντα υπέρ του πολίτη.

Μετά, εμφανώς συγκινημένος αναφέρεται στην ακρίβεια γενικά, τονίζοντας ότι το γνωρίζουν (κάποιος τους το κάρφωσε) και κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τα νοικοκυριά. Όντως τα βοηθάνε, με διάφορα φανταστικά κουπόνια-pass, αυτά για τα οποία πολύ σοβαρά είχε δηλώσει ότι αν ανέβει στην εξουσία, δεν θα υπάρχουν. Τον έχει ενημερώσει κανείς ότι βρίσκεται στο 5ο έτος διακυβέρνησης; 

Έπειτα, μας κόλλησε στον τοίχο λέγοντας: «Αυτή είναι η κυβέρνηση η οποία αύξησε τον κατώτατο μισθό, που έδωσε για πρώτη φορά αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους». Δηλαδή, τι μας είπε τώρα ο ποιητής; Ότι ο σχωρεμένος ο πατέρας του, δεν έδωσε ποτέ αύξηση στο δημόσιο;; Ψέματα μας έλεγε; Τι αποκάλυψη ήταν αυτή; Τι κεραυνός εν αιθρία έπεσε στα θεμέλια του κόμματος; 

Τελειώνοντας και μέσα σε θερμά χειροκροτήματα, από την ασφάλεια του και τους λίγους παρατρεχάμενους, δήλωσε ότι: «Δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης σήμερα, γιατί εμείς σας μιλάμε για το πώς θα αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημά τους είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης». Έτσι ακριβώς είναι αγαπητοί φίλοι και φίλες, δεν μας έχουν  δημιουργήσει κανένα άλλο πρόβλημα και το μόνο που κάνουμε ολημερίς κι ολονυχτίς, είναι να ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να τον ρίξουμε. Έναν τρόπο είχαμε κι εμείς, μέσω του δημόσιου σχολιασμού, αλλά με τον νέο δημοκρατικό νόμο που ψήφισαν, κόπηκε κι αυτό. Όποιος γράψει, αναφέρει, τραγουδήσει, απαγγείλει, ζωγραφίσει, πλέξει, κάνει τατουάζ εναντίον της μεταρρυθμιστικής αυτής κυβερνήσεως, διώκεται χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Άμα δώσουν κι επίδομα καταγγελίας; Βρείτε μαντήλι να κλάψετε.  

Αγαπητοί αναγνώστες, την πλάκα μας πάλι την κάναμε, ελπίζω να γελάσατε λιγάκι και κλείνω λέγοντας, ότι η κοροϊδία συνεχίζεται, με στημένες βόλτες και συνεντεύξεις, οι οποίες θα γίνουν καθημερινότητα, παρατρεχάμενοι ψηφοφόροι του σωλήνα, όπως τους έχω ξαναγράψει, θα υπάρχουν, επειδή εμείς τους αφήνουμε να υπάρχουν. Η προσπάθεια του πλανητάρχη πρωθυπουργού με το απλό ντύσιμο μέσα σε μια καφετέρια να μας πείσει ότι είναι ένας από εμάς ή ότι είναι δίπλα μας, απέτυχε. 

Απέτυχε, γιατί η συνοδεία του κι η ασφάλειά του, είναι όση και του Βόρειο Κορεάτη προέδρου.

Απέτυχε, γιατί η συμπεριφορά του σαν Πρωθυπουργός είναι ενάντια στον πολίτη, ενάντια στους θεσμούς και την Δημοκρατία (αν είχαμε)

Απέτυχε, γιατί με το “θαύμα” της επιστολικής ψήφου, θα ψηφίσουν μέχρι κι οι βρύσες. Μπανιέρες, λεκάνες, νιπτήρες έχουν ήδη ψηφίσει!!! Τόσο πολύ φοβούνται την αποχή, μη φτάσει σε σημείο που ούτε η Singular Logic δεν θα μπορεί να μαζέψει.

Κλείνοντας, θα σας προτείνω, στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου να στηρίξετε ένα ψηφοδέλτιο που είναι από εσάς για εσάς, με ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που κατάλαβαν τα ψέματα, που κατάλαβαν ότι τα παραμύθια δεν είχαν δράκο κι αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν για όλους εμάς…


Visited 43 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *