Νέος κανονισμός πυροπροστασίας ή ακαριαία στόχευση περιουσίας;


Γράφει ο Χάρης Δαμίγος

Αγαπητοί φίλοι και φίλες θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας κάτι πολύ σημαντικό. Για να περιγράψω τα καμώματα της κάθε διορισμένης κυβέρνησης, αλλά ειδικά της τελευταίας του ακτινολαμπροφεγγοφωτοστόλιστου Μητσοτάκη τα οποία είναι τόσα πολλά που κοντεύω να στερέψω από χαρακτηρισμούς. Βέβαια, η γλώσσα μας είναι τόσο πλούσια που σου δίνει το δικαίωμα να δημιουργήσεις νέες λέξεις κιόλας. 

Η λέξη “γλώσσα” όμως, έχει πολλές ερμηνείες, εγώ όμως θα μείνω στην ανθρώπινη, αυτή που μας δίνει την δυνατότητα να συνεννοούμαστε (όσο μπορούμε). Τώρα, όσοι θέλουν να τη συνδέσουν με τη γλώσσα τη μοσχαρίσια και τους μόσχους που μας κυβερνούν, δικαίωμά τους, δεν μπορείς να τους πεις και κάτι..

Το Εθνικό Θέατρο κυβερνώντων λοιπόν, έπαιξε άλλη μια παράσταση της οποίας είχε εξ ολοκλήρου αναλάβει τη σκηνοθεσία και το σενάριο. Δυστυχώς όμως,  με το φόβο της αποτυχίας της παράστασης, έβγαλε μόνο 300 εισιτήρια, κάτι σαν πριβέ παράσταση. Να τονίσουμε εδώ ότι κάθε παράσταση που φοβούνται ότι θα πέσει γιούχα, την κάνουν πριβέ. Τόσα χρόνια θεατρίνοι, ακόμα φοβούνται. Ανεπίδεκτοι μαθήσεως λέγονται, καθώς και μειωμένης θεατρικής αντιληπτικής ικανότητας. Την τιμή εισιτηρίου δεν μάθαμε, αλλά θα σας ενημερώσουμε (όπως πάντα κάνουμε στο ntoros.gr) μόλις την αποκαλύψουμε.  

Αυτό που θα σας αποκαλύψω τώρα, είναι ο τίτλος της παράστασης. Πρωτοποριακός, μοναδικός, βγαλμένος μέσα από τη βιβλιογραφία της ψυχιατρικής… κι ο τίτλος είναι: “ Νέος κανονισμός πυροπροστασίας των ακινήτων”. Οφείλω να σας προειδοποιήσω να τον διαβάσετε αργά, έτσι ώστε να αποφύγετε το ανέβασμα της πίεσης και να αποφύγετε το τράβηγμα των μαλλιών σας. 

Πάντως, ο τίτλος είναι ωραίος, αν και παραπλανητικός. Σε βάζει να σκεφτείς ότι αυτό το κυβερνητικό θέατρο ενδιαφέρεται επιτέλους ώστε να μην πάθει τίποτα η περιουσία σου! Αλήθεια, υπάρχει κάποιος/α που το σκέφτηκε ή του/της πέρασε από το μυαλό; Αν πραγματικά ενδιαφερόταν, θα σου έβαζε φόρους; Θα σου έβαζε ενοίκιο (ΕΝΦΙΑ); Άρα αποδεδειγμένα, όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται, αλλά θέλει να βάλει ακόμα πιο μέσα το μαχαίρι στο κόκαλο, με νέα έξοδα κι επιβαρύνσεις για τους δύστυχους ιδιοκτήτες ακινήτων, στους οποίους το ίδιο το κράτος τους έδωσε τη δυνατότητα να χτίσουν μέσα στην πόλη, έξω από την πόλη, κοντά στο δάσος, “μέσα στο δάσος”. Ειδικά στην τελευταία κατηγορία “μέσα στο δάσος”, οι κυβερνητικοί θίασοι ήταν οι πρώτοι που δίδαξαν τον τρόπο να το κάνουμε κι εμείς οι υπόλοιποι, οι εκτός παράστασης.

Όπως είπαμε, ο νέος “παρανοϊκός” νόμος επιβάλλει μια σειρά μέτρων που πρέπει να εφαρμόσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι επιβάλλουν: 

“Εξασφάλιση καθαρής από καύσιμες ύλες πρόσβασης στο ακίνητο” καλέ ναι, γιατί είναι ό,τι πιο φυσικό να βάζεις  καύσιμες ύλες στην πρόσβαση στο ακίνητο.

“Τακτικός καθαρισμός, ο οποίος περιλαμβάνει τακτικό κλάδεμα και καθαρισμό δέντρων και θάμνων από τυχόν υπάρχοντα ξερά, καθώς και καθαρισμός εδάφους (πευκοβελόνες), κούρεμα χόρτων”. Καλέ ναι, να έχουμε να πληρώνουμε κι έναν επιστάτη, ώστε να βοηθήσουμε και στην μείωση της ανεργίας. 

“Τακτικός έλεγχος και συντήρηση του αρδευτικού συστήματος, καθαρισμός στεγών και υδρορροών από καύσιμες ύλες”. Καλέ ναι, στο βιογραφικό του επιστάτη μην ξεχάσετε να γράψετε να μην έχει υψοφοβία. 

“Μεταφορά υλικών που τυχόν αποθηκεύονται ελεύθερα στο ακίνητο, όπως απορρίμματα, καυσόξυλα, δοχεία με καύσιμα, χρώματα κ.λπ. σε κλειστό χώρο ή πυράντοχο ερμάριο” Καλέ ναι, θα αγοράσετε και πυράντοχο ερμάριο κι ο επιστάτης θα έχει και πτυχίο πυροσβέστη.

Και τώρα έρχεται το καλύτερο, βάλτε ζώνες και κρατηθείτε το διαστημόπλοιο απογειώνεται: “Σύνταξη από τον ή τους ιδιοκτήτες του ακινήτου του σχεδίου προετοιμασίας εκκένωσης, δηλαδή μιας λίστας ελέγχου και ενεργειών που θα αυξήσει τον βαθμό ετοιμότητας σε περίπτωση συμβάντος πυρκαγιάς, στην οποία καταγράφονται οι απαραίτητες ενέργειες πριν την εκκένωση του κτιρίου καθώς και ο τρόπος διαφυγής των χρηστών από το ακίνητο σε ασφαλές μέρος”. 

“Τέλος δεν περιγράφω άλλο” όπως είπε ένας speaker στο ράδιο όταν η Εθνική μας κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό το 2004! Καλέ ναι, εγώ – εσείς πρέπει να βγάλουμε σχέδιο εκκένωσης κτιρίου και σχέδιο τρόπου διαφυγής από το κτίριο. 

Αν τώρα εσείς δεν έχετε χρήματα να προσλάβετε επιστάτη, τι επιστάτη, δηλαδή “πολυεργαλείο” θα τον έλεγα εγώ με τόσα που πρέπει να κάνει, θα πάτε να πληρώσετε μηχανικό ή γεωτεχνικό και αν δεν έχετε ούτε για αυτό, θα κάνετε “σεπούκου” ή αλλιώς “χαρακίρι” για να εξιλεωθείτε που είστε ανήμποροι να εκτελέσετε αυτά που σας επιβάλλουν.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες ήρθε η ώρα να γίνω σκληρός με αυτόν τον ανίκανο θίασο. Αν δεν το καταλάβατε, η ανικανότητα τους θα πληρωθεί πάλι από εμάς. Ανέφικτα μέτρα για τους περισσότερους από εμάς λόγω της οικονομικής αφαίμαξης που μας έχουν κάνει. Και άμα δεν τους κάνουμε το χατήρι; Πρόστιμο γιατί δεν εμβολιαστήκαμε, πρόστιμο γιατί βγήκαμε έξω στην καραντίνα χωρίς sms, πρόστιμο αν δεν δηλώσουμε το ένα, πρόστιμο αν δεν κάνουμε ό,τι μας λένε, πρόστιμο και ποινικές κυρώσεις αν δεν εφαρμόσουμε τον νόμο, πρόστιμο, πρόστιμο, πρόστιμο. Ε όχι ρε παιδιά, πόσο θα κρατήσει αυτό; Πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε τα πρόστιμα κι όλα αυτά που μας κάνουν οι παρανοϊκοί διορισμένοι θεατρίνοι; Μόνο εγώ έχω βγει από τα ρούχα μου; Όλοι εσείς τα βλέπετε και τα αισθάνεστε φυσιολογικά όλα αυτά;

Να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας, δεν λέω όχι, αλλά το κράτος που είναι; Α ξέχασα, θα περιμένουμε το μηχανικός pass, το γεωτεχνικός pass. Το ανίκανοι pass, πότε θα το δώσουμε εμείς σε αυτούς; 

Επειδή πιο πάνω έγραψα ότι θα γίνω σκληρός και ό,τι λέω το κάνω, θα ρωτήσω το εξής: “Πού είναι το σχέδιο σας για την αντιπλημμυρική προστασία και διαφυγή του κόσμου σε περιπτώσεις όπως στη Μάνδρα, την Εύβοια και πρόσφατα στη Θεσσαλία;” ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…

Πού είναι το σχέδιο σας για την προστασία των περιουσιών και το σχέδιο διαφυγής του κόσμου στην φωτιά στο Μάτι, την Εύβοια, την Πελοπόννησο; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…

Πού είναι το σχέδιο προστασίας του κόσμου και το σχέδιο διαφυγής του  από χιονόπτωση που έπεσε πρωΐ και όχι βράδυ στις Εθνικές οδούς; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…

Πού είναι το σχέδιο προστασίας του δάσους και το κλάδεμα, όπου χρειάζεται, από την δασική υπηρεσία; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ… ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ.

Πού είναι η στελέχωση της πυροσβεστικής με μόνιμο προσωπικό ώστε να μπορεί να ενεργεί άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις; ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ…

Πού είναι τα αεροπλάνα κατάσβεσης που ακόμα τα περιμένουμε; Όταν έρθουν, δε θα χρειάζονται, γιατί θα τα έχετε κάψει όλα.

Μόνο αστυνομία προσλαμβάνετε, για να προστατεύει τις πριβέ θεατρικές παραστάσεις σας.

Οπότε, θεατρίνοι δείξτε μου όλα αυτά τα σχέδια που σας ζητάω και μετά να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνω εγώ ο πολίτης! Προφανώς, δεν έχετε τίποτα από όλα αυτά και ζητάτε από εμάς να σας δώσουμε τις λύσεις… κάποια θα σας κάνει, δεν μπορεί.

Εγώ αγαπητοί αναγνώστες/ριες λέω ότι σε μια ευνοούμενη πολιτεία που είναι υπέρ του πολίτη κι όχι εναντίον του, το κράτος θα διέθετε κι αυτό κάποια από τα μέσα για να γίνουν όλα αυτά που ζητάνε, μια απλή συνεργασία πολίτη-πολιτείας, αλλά ούτε αυτό θέλουν. Θέλουν να σου πάρουν κι αυτό που με νύχια και με δόντια κρατάς. “Ακαριαία στόχευση περιουσίας” θα τον ονόμαζα αυτό το νόμο. 

Δεν υπάρχει καμία πολιτική βούληση για την προστασία των ανθρώπων και της φύσης. Αν υπήρχε, δε θα καίγανε τα πάντα για την πράσινη και καλά ανάπτυξη, ούτε θα έφερναν έναν νόμο παρωδία. 

Όποιος νομίζει ότι τους έπιασε η αγάπη για τη φύση και μας έγιναν ξαφνικά φυσιολάτρες, ας έχει στο νου του ότι δε θα διέλυαν τη δασική υπηρεσία, η οποία είχε κι αυτή τα θέματα της, αλλά ήταν σε ετοιμότητα και με άριστη γνώση του χώρου τον οποίο είχε στην επίβλεψη της.

Θα κλείσω το άρθρο με το ότι σας καλώ να δώσουμε το: ανίκανοι pass1 στη θεατρική τους παράσταση, για να πάρουν πίσω τους νόμους και τα πρόστιμα μέσω των €υρωεκλογών τον Ιούνιο.


Visited 51 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *